„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranţă. Aveţi ca mărturie clară: cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România. Nu mă întrebaţi şi când anume, pentru că aceasta este surpriză. Ştiu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici, marţi seara, într-o emisiune la TVR1.

Întrebat dacă speră să fie doar candidat, ci şi preşedinte, acesta a răspuns ferm că speră să fie preşedinte.

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laş”, a completat Teodorovici.

În schimb, ministrul Finanţelor a evitat să spună dacă va candida din partea PSD. „Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”, a adăugat Teodorovici.

Privitor la candidatul PSD la preşedinţie în acest an, Teodorovici a afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare, din mai, se va face analiza de rigoare în partid. „Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi Coaliţia decid.”

Ministrul Finanţelor n-are o funcţie de conducere în PSD, astfel că nu va face parte dintre aceia care vor decide viitorul candidat al PSD la preşedinţie.

„PSD-ul nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD-ul poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru”, a mai spus Teorodovici, care a completat că „Da” PSD îl poate bate pe preşedintele Klaus Iohannis, la alegerile prezidenţiale din acest an.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here