Fostul consilier județean Eugen Curteanu a fost numit în funcția de suprefect al județului Bistrița-Năsăud printr-o hotărâre a Guvernului României. Joi, acesta a depus și jurământul, astfel că a preluat oficial noua funcție.

Alături de liberalul Eugen Curteanu, în momentul depunerii jurământului, au fost prezenți directori ai instituțiilor publice deconcetrate din județ, dar și colegi din cadrul Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, în frunte cu președintele Ioan Turc, precum și foști politicieni, printre care și fostul deputat Ioan Oltean.

Jurământul a fost depus în sistem videoconferință, după ce ministrul Afacerilor Interne a citit hotărârea prin care Eugen Curteanu a fost numit în această funcție.

După ce a depus jurământul, Eugen Curteanu a susținut și o scurtă declarație de presă, precizând că această numire reprezintă pentru el ”un început de drum”.

”Cred că și eu, și domnul prefect avem același gând: de a păstra și de a îmbunătăți deschiderea Instituției Pefectului către oameni, către cetățeni, pentru că Instituția Prefectului este o interfață între Guvern și cetățean. Îmi doresc să fie nu doar o instituție deschisă, ci și o instituție care să rezolve din punct de vedere al competențelor legale problemele oamenilor și ale instituțiilor deconcentrate, așa cum prevede Codul Administrativ. De asemenea, cred că toți cei aflați în această încăpere putem construi un viitor mai bun pentru județul Bistrița-Năsăud. Pas cu pas și cărămidă cu cărămidă, pentru că peste noapte lucrurile nu se pot schimba fundamental”, a declarat Eugen Curteanu.

Evenimentul privind depunerea jurământului s-a încheiat într-o notă festivă, toți cei prezenți închinând câte un pahar cu șampanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here