La un moment dat, exista posibilitatea de a avea nevoie de o suma de bani si sa nu ai nicio alta optiune decat accesarea unui imprumut la banca sau IFN. Dar daca atunci cand ai nevoie de bani nu esti angajat sau, cel putin nu esti acel angajat traditional cu carte de munca? Aceasta situatie este destul de frecventa in Romania si niciun credit bancar nu iti va fi acordat fara dovada unui venit stabil. Asta inseamna ca trebuie sa fii angajat de cel putin de 1 an, sau sa ai undeva intre 3 si 6 luni contributii la ultimul loc de munca.

Cand situatia ta financiara nu te lasa sa obtii un astfel de imprumut personal si te lupti sa demonstrezi ca poti sa platesti creditul, exista si alte solutii. 

Iata ce trebuie sa stii. 

Ce sunt imprumuturile unde nu trebuie sa faci dovada unui venit?

Majoritatea creditorilor necesita, intr-adevar, sa le furnizezi o dovada de venit inainte de a-ti oferi banii de care ai nevoie. Cu toate acestea, exista institutii care iti pot permite sa iei un imprumut fara a demonstra ca poti rambursa datoria sau cer un numar mai mic de documente. In mare parte, ceea ce au nevoie de la creditori este un indiciu ca vor putea rambursa imprumutul la termenul stabilit.

Daca vorbim despre o suma mica, exista sanse sa poti obtine un imprumut, chiar daca nu esti angajat in mod traditional. In conformitate cu studiul mrfinance, aceste imprumuturi sunt printre cele mai accesibile datorita faptului ca pot fi facute online, banii sunt rapid virati in cont, birocratia este minima si conditiile sunt foarte permisive.

Obtinerea unui imprumut personal depinde in principal de a dovedi ca ai o modalitate de a-ti indeplini obligatia, insa un credit rapid fara acte nu iti impune conditia de a arata aceasta capacitate. In linii mari, accesand un credit rapid de la un IFN poti lua un imprumut pana la salariu, un imprumut pe termen lung sau unul pentru companii ori PFA-uri. De exemplu, pentru cei care au o problema urgenta, creditul pana la salariu este cel mai indicat. Este nevoie doar de buletin si cetatenie romana. Sunt si IFN-uri care cer vechime in munca de minimum 1 luna pana la 3 luni, asa ca, daca nu ai job, intereseaza-te bine de aceasta cerinta. 

Un IFN functioneaza simplu. Suni sau aplici online si in maximum 2 ore ai aprobarea. Banii iti sunt virati a doua zi in cont si peste 30-35 de zile trebuie sa pui banii imprumutati la loc daca vorbim despre un credit pana la salariu. In general, se pot cere sume cuprinse intre 100-2.000 de lei. La primul imprumut de gen, dobanda este 0%. Aceste caracteristici poti fi diferite de la un IFN la altul. 

IFN-urile nu sunt banci, ci sunt institutii financiare nebancare, ale caror avantaje in materie de imprumuturi sunt mult mai bune pentru clientii care nu pot dovedi un venit sau nu mai pot face imprumut la o banca. Totusi, trebuie sa acorzi o mare atentie unor anumite aspecte legate de rambursare. Sunt unele IFN-uri care percep dobanzi uriase, care ar putea sa te ingroape in datorii si mai mari. Trebuie sa cantaresti bine situatia, sa consulti cat mai multe astfel de institutii si sa citesti chiar si notele de subsol pentru a nu te lasa incantat doar de simpla idee de a avea bani rapid si fara dovezi de venit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here