Statele Unite sunt un partener strategic, iar Washingtonul ar trebui „sa nu ingreuneze lucrurile pentru partenerul sau strategic”, a declarat Erdogan joi, in fata unui grup de reprezentanti islamici ai societatii civile, relateaza news.ro, citand AP.

Ankara a catalogat miscarea lui Gulen organizatie terorista si vrea ca fostul predicator sa fie extradat in Turcia pentru a fi judecat.

Washingtonul a subliniat ca are nevoie de probe care sa dovedeasca implicarea fostului imam in puciul esuat si ca este necesar ca un proces de extradare „obisnuit” sa fie lasat sa-si urmeze cursul.

„Atunci cand voi ati cerut sa vi se dea inapoi un terorist noi nu am cerut documentatie (…). Haideti sa-l judecam”, a spus seful statului turc.

Gulen, care traieste din 1999 intr-un exil pe care si l-a impus in Pennsylvania, a negat orice implicare in tentativa de lovitura de stat de pe 15 iulie, soldata cu peste 270 de morti.
Pe de alta parte, Erdogan a anuntat ca fortele de securitate turce au ucis cel putin 182 de rebeli kurzi in saptamanile care au trecut de la puciul esuat.

Alti aproximativ 3.000 de activisti kurzi au fost retinuti, a declarat Erdogan joi, in aceasta intalnire.

El a insistat asupra faptului ca lupta statului turc impotriva rebelilor sepratisti nu a slabit in urma tentativei de lovitura de stat.

Turcia este vizata de „atacul comun” a diverse organizatii, le-a spus seful statului reprezentantilor societatii civile. Aceste organizatii se afla in contact strans unele cu altele si „actioneaza din aceeasi motivatie, chiar daca au nume diferite”, a adaugat el.

Presedintele turc a facut aceste declaratii in urma a trei atacuri, atribuite Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), comise in mai putin de 24 de ore in estul si sud-estul tarii si soldate cu 14 morti si peste 220 de raniti.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.