Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunțat că se fac demersuri pentru extinderea rețelei de alimentare cu gaze naturale în mai multe zone ale județului. Astfel, în scurt timp, vor fi depuse și cererile de finanțare pentru proiecte care prevăd lucrări la infrastructura de distribuție a gazelor naturale.

Sursa citată precizează că ”proiectul ‘Conectarea la gaz a tuturor comunităților din județul nostru’ este în desfășurare. Astfel, împreună cu primăriile membre ADI Gaz, am început deja munca, pentru a transforma proiectul în realitate. Până în acest moment, am identificat sursa de finanțare pentru lucrările la infrastructura de distribuție a gazelor și am realizat studiile de fezabilitate. Urmează depunerea cererilor de finanțare din fonduri europene, în următoarele săptămâni”.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud susține că, în primă fază, se vor depune proiecte pentru 26 comune care urmează să fie conectate la gaz: Budacu de Jos, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț, Monor, Salva, Coșbuc, Telciu, Romuli, Teaca, Galații Bistriței, Miceștii de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie, Nușeni, Șintereag, Braniștea, Petru Rareș, Ciceu Giurgești, Negrilești, Chiuza, Nimigea, Zagra, Șieu-Odorhei, Dumitra.

”Am inițiat demersuri, ca în a II-a fază a proiectului, să putem să conectăm la gaz: Valea Bârgăului, Valea Someșului, Valea Ilvelor și Valea Țibleșului”, a mai spus Moldovan.

Detalii cu privire la situația Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul de alimentare cu gaze naturale a oferit, zilele trecute, și consilierul județean Monica Săsărman, așa cum Gazeta de Bistrița a prezentat:

1 COMENTARIU

  1. ,,Radu Moldovan vine cu o mare minciuna cand spune că se vor depune proiecte pentru 26 comune care urmează să fie conectate la gaz, ca si cum aceste comune nu ar avea deloc tetele de gaz metan. Adevărul este că dintre cele 26 de comune enumerate, cea mai mare parte sunt conectate la gaz metan inainte de mandatele sale la CJ. Este adevărat că nu toate satele acestor comune beneficiază de retele de gaz metan. Spre exemplu in comuna Sânmihaiu de Câmpie este vorba de extindere rețelei de gaze în satele Stupini, Brăteni, Sălcuța.
    In schimb, satele din comunele situate pe Valea Bârgăului, Valea Someșului și Valea Ilvelor nu au deloc retele de gaz metan”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here