Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat marți, într-o conferință de presă, că Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bistrița-Năsăud nu i-au fost alocate fondurile necesare pentru funcționare și, în aceste condiții, o parte din bani urmează să fie asigurați din bugetul județului. ”E strigător la cer. Așa ceva nu s-a mai întâmplat de 30 de ani!”, a exclamat Moldovan.

”Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, onor Guvernul multinaţional-bancar Orban nu a asigurat nici măcar pentru primul trimestru bugetul de funcţionare al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Nu am primit nici măcar 25 la sută din bugetul pentru DGASPC. Am primit undeva 21 la sută din acest buget. Împreună cu colegii din CJ, după mai multe zile de căutări, tăieri și mutări, am reușit să propunem un buget din care vom asigura, cu contribuția majoră a Consiliului Județean, funcționarea acestei instituții vitale pe primele 6 luni”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Potrivit președintelul CJ Bistrița-Năsăud, așa ceva nu s-a întâmplat niciodată de la Revoluție încoace.

”Unui asistent maternal care are trei sau patru copii luaţi dintr-o instituţie publică a statului, dintre care doi sau trei şi cu handicap, să nu le asiguri aceste drepturi? Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată după Revoluţie. (…) E strigător la cer”, a mai spus Emil Radu Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here