Președintele Partidei Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud, consilierul județean Emil Neia Lăcătuș s-a stins din viață la doar 58 de ani, după ce în urmă cu circa două săptămâni s-a infectat cu virusul SARS COV-2. Vestea tristă a fost anunțată în această dimineață de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Emil Neia Lăcătuș s-a îmbolnăvit de CoVid-19 în urmă cu aproximativ două săptămâni, ultima sa apariție publică fiind pe 15 august, de Ziua Romilor.

Deși a avut simptome specifice, nu s-a internat în spital. După doar câteva zile, starea de sănătate i s-a înrăutățit foarte tare, consilierul județean ajungând direct în Terapie Intensivă, unde a fost intubat. Din nefericire nu a mai putut fi salvat, plămânii săi fiind afectați în proporție de peste 70%. 

Emil Neia Lăcătuș nu era vaccinat anticovid și nici nu a prezentat comorbidități.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a transmis un mesaj de condoleanțe:

„Profund îndurerați, am aflat că bunul nostru coleg, consilierul județean, Emil Neia Lăcătuș, a plecat către Ceruri.Neia ai fost un OM de o bunătate nemăsurată, neobosit, de cuvânt, ai luptat pentru comunitate și drepturile sale într-un mod exemplar și mereu am admirat dragostea ta pentru familie.În aceste clipe grele, să nu uitați că suntem alături de voi.Dumnezeu să va dea putere și să vă ofere mângâiere în acest moment dureros.Sincere condoleanțe!Dumnezeu să îl odihnească în pace și să-i primească sufletul în Împărăția Sa”.

Un mesaj de condoleanțe a transmis și Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud:

„Regretăm profund pierderea unei personalități reprezentative pentru comunitatea minoritară, președintele Partidei Romilor Pro Europa Bistrița- Năsăud, Emil Neia Lăcătuș.Faptele celui care a militat pentru egalitatea, integrarea și dezvoltarea minorității rome bistrițene vor rămâne vii pentru comunitate.Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here