Elena Udrea va fi adusă în țară în această săptămână, în condițiile în care procedurile de extrădare trebuie finalizate în cel mult 10 zile de la data deciziei definitive a instanței din Bulgaria, a declarat, miercuri, ministrul de Interne, Lucian Bode.

„În urmă cu câteva ore, am primit o solicitare din Bulgaria pentru a realiza procedurile de extrădare până pe 20 iunie. În acest sens, se analizează un plan de preluare, locaţie, mod de deplasare şi aşa mai departe şi până în data de 20 iunie structurile statului român abilitate în acest sens vor proceda la preluarea şi transferul la o unitate a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, a afirmat Bode.

Întrebat dacă este posibil ca aceste proceduri să fie grăbite, ministrul de Interne a spus că procedurile de extrădare se vor face până în 20 iunie: „Nu pot spune ziua, dar lucrurile nu sunt extrem de complicate din ce am înţeles eu de la colegii mei din MAI, aşadar se va întâmpla în zilele următoare”.

Curtea de Apel de la Sofia a decis vineri ca fostul ministru al Turismului Elena Udrea – aflată în arest în Bulgaria – să fie adusă în România pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute.

Potrivit procedurii, Poliția Română, în colaborare cu autoritățile bulgare, trebuie să stabilească o dată pentru predarea Elenei Udrea și preluarea sub escortă de către autoritățile judiciare din România. Polițiștii români ar urma să o preia pe Udrea de la Ruse și să o aducă în țară pentru a fi încarcerată.

După ce va fi predată autorităților din România, Elena Udrea va fi dusă la Penitenciarul de femei Ploiești – Târgșorul Nou, mai intâi pentru perioada de carantinare-observare, timp de 21 de zile, anunbța Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

sursa: hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.