E.ON continuă programul „Energie în şcolile copilăriei”! O școală din Bistrița-Năsăud va beneficia de un iluminat eficient și modern

70

E.ON continuă şi în acest an programul „Energie în şcolile copilăriei” dedicat instituţiilor de învăţământ preşcolar, gimnazial şi liceal aflate în judeţele în care compania activează.

Zece școli din tot atâtea județe, printre care figurează și Bistrița-Năsăud, vor beneficia de un iluminat eficient și modern.

 

 

În zece şcoli din judeţele Sibiu, Harghita, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Timiş, Hunedoara, Bacău, Iaşi, Botoşani şi Vaslui va fi implementat programul Energie în şcolile copilăriei”.

Potrivit unui comunicat al E.ON România, sunt în curs de montare 6.000 corpuri de iluminat şi 15.000 tuburi led, costurile ridicându-se la circa 650.000 euro.

„ Ştim cu toţii cât de importantă este iluminarea corectă a încăperilor pentru buna desfăşurare a oricărei activităţi şi în special a acelora în care sunt implicaţi copii. De aceea am ales să susţinem noi unităţi de învăţământ prin oferirea de soluţii de iluminat eficient a spaţiilor de studiu. Dorim să asigurăm copiilor şi cadrelor didactice condiţii mai bune de predare şi învăţare mai bune şi în acelaşi timp să economisim energia”, a declarat Dan Morari, director General Adjunct al E.ON România.

Astfel în luna aprilie au fost demarate lucrările de înlocuire a sistemului de iluminat în 10 şcoli din judeţele Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Harghita, , Maramureş, Timiş, Hunedoara, Bacău, Iaşi, Botoşani şi Vaslui  cu sisteme de tehnologie modernă cu un consum redus de energie.

Lucrările vor fi finalizate  în octombrie beneficiari fiind peste 10.000 de copii şi cadre didactice dar şi 10 primării care vor plăti facturi mai reduse.

 

Marius Vasilică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here