Procurorii bistriţeni au anunţat luni că, au deschis un dosar penal pe numele celor doi poliţişti implicaţi în incidentul care a avut loc în seara zilei de 8 decembrie la Sîngeorz Băi, când unul dintre oamenii legii, care au intervenit într-un scandal care a izbucnit în curtea unui service auto din oraşul staţiune, l-a împuşcat pe Ionuţ Petraşc după ce acesta l-a lovit cu o rangă peste faţă pe celălalt poliţist. Deşi a fost transportat de urgenţă la spital şi a intrat direct în sala de operaţie, agresorul a decedat.

 

Potrivit unui comunicat publicat astăzi pe site-ul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, „la data de 8 decembrie 2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud au dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunile de ultraj împotriva a doi agenţi de poliţie, omor, uz de armă fără drept şi lovire sau alte violenţe”.

Actele de urmărire penală efectuate până în prezent în cauză conturează indicii potrivit cărora, în seara de 8 decembrie 2017, în cursul unei intervenţii a organelor de poliţie pentru aplanarea unui scandal provocat la domiciliul unei persoane din localitatea Sângeorz-Băi, jud. Bistriţa-Năsăud, a avut loc o altercaţie în timpul căreia s-au exercitat acte de violenţă fizică împotriva agenţilor de poliţie care s-au deplasat  la faţa locului„, arată procurorii.

Potrivit sursei citate, unul dintre agenţii de poliţie, după executarea  a două focuri de armă de avertisment, l-a împuşcat mortal pe unul dintre agresorii care iniţial a aplicat lovituri cu un corp dur, altui agent de poliţie, încercând să-l lovească cu un cârlig din fier si pe agentul de poliţie care a făcut uz de armă.

„Astfel a fost rănită şi o altă persoană ce a intervenit în incident, respectiv mama agresorului”, mai precizează procurorii.

 

 

Ionuţ Petraşc era cunoscut ca o persoană turbulentă, în ultimii ani, procurorii din Năsăud având deschise mai multe dosare penale pe numele acestuia pentru tulburarea liniştii publice, dar şi unul pentru ultraj, după ce a agresat un poliţist. De fiecare dată, procurorii năsăudeni au renunţat la urmărirea penală.

Potrivit Mediafax, Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual susţine că poliţiştii au acţionat legal în cazul de la Sîngeorz-Băi. Mai mult, Coarnă spune că tânărul era cunoscut ca o persoană violentă, dar şi consumator de droguri.

„Categoric au acţionat legal, au acţionat aşa cum trebuie să acţioneze şi cum prevede legea. Vedeţi ce înseamnă o patrulă din doi? Dacă nu era colegul, aveam probabil un alt poliţist mort. Atacatorul era cunoscut cu activităţi violente, mai avusese o cercetare pentru infracţiunea de ultraj, pentru care parchetul a renunţat la urmărirea penală, deci omului i s-a creat ideea că se poate. Era şi un pic consumator de droguri, de alcool, devenea violent. Toată comunitatea de acolo avea o problemă cu acest om. Poliţia a venit la un apel 112, unde el, cu o rangă, a atacat familia vecină. Poliţiştii, în opinia mea, au acţionat corect, legal. Eu am vorbit cu colegul meu de la Bistriţa, astăzi am angajat avocaţi în cercetarea penală, pentru că nimeni nu îi apără pe aceşti oameni, aici mă refer la doamna ministru Carmen Dan. Nu îi interesează ce se întâmplă cu aceşti oameni din punct de vedere juridic. Am trimis avocaţi acolo. Ancheta este obligatorie în acest dosar, e normal o anchetă, dar parchetul în opinia mea, va trebui să închidă dosarul, să-l claseze, pentru că există o clauză care înlătură caracterul penal al faptei. Practic, poliţistul a folosit pistolul în condiţiile legii”, a declarat Dumitru Coarnă, pentru Mediafax.

Liderul de sindicat a mai precizat că, cei di poliţişti vor beneficia de asistenţă juridică gratuită.

 

3 COMENTARII

  1. Asta e Romania, iti faci datoria si esti vinovat.
    Vorba domnului Coarna daca nu actiona astfel poate mai aveam inca un politist mort.
    Oare cati mai trebuie sa moara pentru ca doamna ministru sa se trezeasca.
    De vina sunt cei care nu l-au inchis cand trebuia. Acolo trebuie cautata vina. Dar parchetul nu raspunde pentru greselile facute, numai politisti raspund.
    Bravo pentru Domnul Coarna el isi apara oamenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.