Încă 9 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița, care activează în secția Neurologie, au fost depistați, miercuri, cu CoVid-19. Este vorba despre 2 medici, două infirmiere și 5 asistenți medicali. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de managerul unității spitalicești, Gabriel Lazany. Potrivit acestuia, acest rezultat demonstrează că la nivelul secțiuei respective, o parte din personal nu a respectat procedurile de de utilizare a echipamentelor de protecție și distanțare socială. 

În această seară au fost finalizată testarea întregului personal de pe secțiile de Neurologie și Cardiologie, a anunțat Gabriel Lazany. 
Secție Neurologie, din 21 persoane testate 9 sunt pozitive și 12 negative.
Secția Cardiologie, 28 persoane testate, toate negativ.

Cele 2 secții își desfășoară activitatea la același nivel, multe dintre spațiile administrative fiind de utilizare comună.

Rezultatele testării ne demonstrează faptul că la nivelul secției Neurologie o parte din personal nu a respectat întocmai procedurile de utilizare a echipamentelor de protecție și distanțare socială.

Este regretabil faptul ca iresponsabilitatea unor angajați zădărnicesc munca unui întreg colectiv.

În cursul zilei de mâine activitatea secției Neurologie va fi reorganizată astfel încât să nu fie afectată acordarea serviciilor medicale„, a scris managerul SJU pe Facebook, în urmă cu puțin timp.

În acest moment, 14 cadre medicale, dintre care 2 medici și 12 asistenți medicali, plus 4 infirmiere, care activează în secția Neurologie, și un asistent medical din secția ATI au fost depistați, începând de ieri, cu CoVid – 19. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here