Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică, valabilă pentru aproape toate județele din țară, inclusiv în Bistrița-Năsăud, în intervalul 2 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 10.

UPDATE:
ANM a emis o nouă avertizare, COD PORTOCALIU de vreme rea, valabilă în același interval mai sus amintit, pentru mai multe județe din țară, inclusiv Bistrița-Năsăud.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și local în Banat și în Maramureș, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Astfel, în sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de    20…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp.

Potrivit ANM, miercuri (3 iulie) manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul și estul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.