După dezghețatul cărnii prin izbirea de pereți și dale, autoritățile bistrițene au purces în control și la alte localuri de profil! Vezi ce nereguli au găsit și ce amenzi au aplicat

501


Amenzi de aproape 24.000 lei au fost aplicate, miercuri, de polițiștii din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, care, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bistrița-Năsăud, respectiv din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud, au efectuat o serie de controale în localurile de alimentație publică, respectiv restaurante. Totodată au fost confiscate câteva zeci de kilograme de produse din carne.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, respectiv din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, au acționat pe raza municipiului Bistrița pentru prevenirea şi combaterea cu fermitate a faptelor ilicite din domeniul comerțului și a prestărilor de servicii către populație în locațiile cu destinație de alimentație publică. Controalele au survenit ca urmare a scandalului generat de angajatul unui restaurant din municipiul Bistrița care a apelat la o metodă inedită de a dezgheța carnea congelată de pui: izbirea de pereți și dalale de ciment din curtea localului. 

Potrivit reprezentanților IPJ Bistrița-Năsăud, acțiunile au avut scopul de a preveni și a combate evaziunea fiscală, precum și de a stabili originea produselor utilizate și modul de manipulare a acestora, în vederea prevenirii unor abateri care pot dăuna sănătății populației.

Cu ocazia efectuării de controale și verificări de specialitate la mai mulți operatori economici, au fost constatate și aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.600 lei, dintre care 3 conform Legii 12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 2 conform HG 857/2011 – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor, la normele din domeniul sănătății publice și 1 conform HG 984/2005 – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor„, declară Diana Pintea purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării cantitatea de 80 kg de produse din carne și o sumă de bani.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud mai precizează că, polițiștii de la investigarea criminalității economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

1 COMENTARIU

  1. Avem o propunere si anume sa nu ne mai tot imbatati cine si cate controale a facut… ce amenzi au dat … etc. etc. etc. ca NU ASTA NE INTERESEAZA , CI SA ARATATI Dvs care societati , sau magazine comerciale AU FOST gasite cu aceste NEREGULI, EXACT CU NUME SI LOCATIE, ASTFEL INCAT NIMENI SA NU MAI CUMPERE DE ACOLO NIMIC SI SA DEA FALIMENT. Sa stiti ca ” frica si spaima ” … este ” jandarmul ” cel mai bun .
    Nu trebuie sa dea faliment decat 1-2-10 pe tzara … pe care sa-i aratati la TV … si o sa le intre ” boala-n ” cioante si va garantez eu ca nu vor mai face tot felul de potlogarii in comertz ( si nu numai ) . La chineji, cand ii gaseste ” ai impusca-n piatza publica „…
    Vesnic ne aratati si puneti la ziare, cum si cate amenzi au dat autoritatile publice, cate marfuri false au gasit, ce masuri drastice s-au luat… dar nicidata nu dati numele celor cu musca pe caciula , aia platesc acolo o … „amendutza „… „miauna „… ca ” numai fac „… alta data asa ceva … ( m’iau angajamentul ca nu’mai fac „… – adica de acuma incolo numa face intr-una … tot ce a facut … ) si cu asta … basta. La fiecare control, tot aia, cu acelasi metehne si „cainiilatra… ursul trece „…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here