După 7 ani de anchetă, fostul secretar de stat Ioan Andreica este trimis în judecată de DNA! Fuji este şi el inculpat, în timp ce Liviu Rusu a scăpat din lipsă de probe

855

Acuzat de trafic de influenţă, fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regional, Ioan Andreica, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, inculpaţi în acelaşi dosar fiind alţi doi bistriţeni: Ioan Claudiu Sabău şi Ion Istrate, binecunoscut printre locuitorii judeţului nostru sub numele de Fuji, unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Bistriţa, care eliberat din închisoare în 2014, după ce a stat după gratii 5 ani pentru tentativă la omor calificat. Nu doar cei trei bistriţeni vor fi judecaţi pentru fapte de corupţie, ci şi Adrian Palade, fost subordonat al lui Andreica, Cristian Stamatoiu, Mihai-Mircea Cozariuc, Lazăr Popescu, Mihai Stănescu şi Cezar Stănescu. Dosarul de fi judecat la Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Singurul scăpat de probleme pare să fie Liviu Rusu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud din perioada 2008-2012, care a fost acuzat iniţial de procurorii DNA de luare de mită, dar împotriva căruia aceştia nu au reuşit timp de 7 ani de când a debutat ancheta, să adune suficiente probe pentru a-l trimite în judecată.

 

Din 2012 încoace DNA a tăcut mâlc în ceea ce priveşte dosarul în care acum a ajuns pe masa judecătorilor bistriţeni. În luna martie anul acesta, Gazeta de Bistriţa a trimis o solicitare către DNA, în care am rugat să ni se comunice, printre altele, care este starea de fapt în dosarul cu pricina, mai precis cu privire la Liviu Rusu şi Ioan Andreica, dacă cei doi au în continuare calitatea de inculpaţi sau dacă faptele de care au fost acuzaţi sunt clasate.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita de la orice punct de difuzare a presei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here