În urma fenomelor meteorologice înregistrate în ultimele 24 de ore în Bistrița-Năsăud, circulația pe mai multe drumuri din județ s-a desfășurat cu dificultate. Polițiștii rutieri au acționat pe mai multe artere, pentru a dirija traficul și a veni în sprijinul participanţilor la trafic.

”În toate localităţile afectate de precipitaţii şi fenomene meteo nefavorabile, poliţiştii de la Rutieră, secţiile şi posturile de poliţie arondate au acţionat în sprijinul cetăţenilor. Poliţiştii de la secţiile de Poliţie 1, 2, 3 şi 7, precum şi de la posturile de poliţie arondate au intervenit şi au acordat sprijin cetăţenilor din mai multe localităţi afectate de vremea rea. Astfel, în urma precipitaţiilor abundente şi fenomenelor meteo înregistrate, pe mai multe drumuri din judeţ s-a circulat cu dificultate, iar poliţiştii au acţionat pentru siguranţa participanţilor la trafic”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Astfel, în municipiul Bistrița, pe străzile Mihai Viteazu și Podgoriei, precum și în intersecţia cu Valea Ghinzii, traficul rutier a fost blocat. Circulaţia a fost dirijată şi deviată de către poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, Biroului de Ordine Publică şi Poliţia Locală Bistriţa.

Poliţiştii din Bistriţa au acționat și în sprijinul localnicilor din Jelna și au ajutat la întărirea şanţurilor de pe marginea drumului judeţean 173 G. Traficul rutier a fost îngreunat, iar la faţa locului circulaţia a fost dirijată.

În Mureşenii Bârgăului, mai multe căi de acces către DN 17 au fost blocate, iar poliţiştii din Prundu Bârgăului şi cei ai Serviciului Rutier au intervenit acordând sprijin pentru fluidizarea, dirijarea şi restricţionarea traficului rutier.

Totodată, poliţiştii din Lechinţa au intervenit pe DJ 162, în zona unui pod, unde, ca urmarea a fenomenelor meteo, traficul rutier a fost restricţionat şi circulaţia dirijată pe o bandă. De asemenea, au intervenit pentru fluidizare și pe DN 16, în Silivaşu de Câmpie, unde circulaţia a fost îngreunată din cauza precipitaţiilor abundente.

La intrarea în localitatea Rodna dinspre Anieş, poliţiştii din Sângeorz-Băi au intervenit pe DN 17D, unde s-a circulat pe o singură bandă, pe o distanţă de aproximativ 50 m.

În comuna Măgura Ilvei, DJ 172 D a fost blocat la intersecţia cu Podul de Fier, fiind acoperit de apă pe o suprafaţă de 250 m, iar la intersecţia cu drumul comunal Măgura Ilvei, pârâul Rodna a ieşit din albie acoperind o suprafaţă de 200 m de drum.

Reamintim că județul Bistrița-Năsăud a fost grav afectat de ploile abundente înregistrate în ultimele 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here