Dreptate după 14 ani, în cazul lui Nicolae Leonte! (3) – Zegrean,turnat la procurori “partenerul” lui de crimă, după 6 ani de tăcere

486

Aşa cum arătam într-unul din episoadele anterioare, autorităţile spaniole au avut sub nas toate indiciile că moartea lui Nicolae Leonte nu s-a datorat înecului. Nu s-au sinchisit însă să facă dreptate. Datorită încurcăturilor şi mai ales declaraţiilor celor care aveau să devină la un moment dat inculpaţi şi mai apoi condamnaţi, în principal ale celor doi care l-au ucis pe tânăr, dar şi cele ale patronului spaniol la ferma căruia Nicolae muncise, au dat bătaie de cap anchetatorilor români. În final aveau să scoată la suprafaţă adevărul, unul crunt, nu fără aportul major al lui Leontin Leonte, tatăl lui Nicolae. Bătrânul Leonte nu a avut linişte până când vinovaţii nu au fost găsiţi, condamnaţi şi trimişi după gratii pentru ani buni.

 

Leon Dragotă şi Simion Zegrean au încercat să mascheze faptul că l-ar fi ucis pe Nicolae Leonte. Astfel, au anunţat autorităţile spaniole despre moartea tânărului român abia a doua zi, susţinând că acesta a sărit în lac şi subit s-a înecat fiindcă nu ştia să înoate. Potrivit acestora incidentul s-ar fi petrecut pe data de 2 iunie 2004, deşi Nicolae era mort din seara zilei de 1 iunie. Cei de la Garda Civilă din Almeria s-au dus la faţa locului şi, după ore bune de căutări şi după ce au evacuat apa din bazinul respectiv, i-au găsit corpul lui Nicolae, care mai apoi a fost dus pentru autopsiere. Culmea, legiştii au constatat că pe faţa tânărului existau urme clare ale unei agresiuni, dar acest lucru nu a contat pentru poliţia spaniolă.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistriţa.

1 COMENTARIU

  1. Politia spaniola si din oricare alta tzara din aceasta (M) … UE… pe noi romanii ne trateaza ca pe oricare alt ” caine calcat de masina pe drum ” … Asa ca nu va faceti probleme si bagati bine la capatzana asta, mai ales cand o ” taietzi asa haihui ” … prin ” Lume „… ! Si sa stiti un lucru, anume faptul ca daca este cazul sa cereti ajutorul cuiva, in nici un caz sa nu fie gitanos, gipsi, tzigoiner sau … roman !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here