Dreptate cu ţârâita! Unei bistriţence i se recunoaşte dreptul de proprietate doar pe jumătate

825

Sentinţă halucinantă pronunţată de o instanţă a Tribunalului Bistriţa-Năsăud în “favoarea” unei femei din Rodna, maria Boldiş, care a revendicat în calitate de moştenitor imobilul situat pe str. Zimbrului – clădire şi teren – în care astăzi funcţionează o grădinţă: moştenitoarea are dreptul să intre în posesia doar a 1/2 din imobil. Asta cu toate că la dosar exista dovada certă a faptului că are dreptul la întregul bun revendicat. Numai că instanţa bistriţeană nu a îndrăznit să anuleze o dispoziţie a municipalităţii, care se bazează pe nereale şi false.

 

O femeie din comuna Rodna, Maria Boldiş, în vârstă de peste 80 de ani, se luptă de 16 ani cu Primăria Bistriţa pentru a intra în posesia a două imobile, de fapt o casă şi teren aferent de 990 mp.plus încă un teren de 302 m.p., situate pe strada Zimbrului, în care astăzi funcţionează o grădiniţă. Deşi femeia alături de alte încă câteva rude au demonstrat cu acte şi extrase de carte funciară că sunt moştenitorii legali ai foştilor proprietari, primarul Ovidiu Creţu, în stilu-i caracteristic, ţine cu dinţii de cele două terenuri şi clădirea respectivă. Adevărul este că valoarea imobilelor nu este de ici de acolo, întrucât acestea au fost evaluate, încă de când era primar al Bistriţei Vasile Moldovan, la 3 miliarde de lei.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita.

1 COMENTARIU

  1. In mod legal si moral, toate aceste proprietati , ar trebui restituite proprietarilor sau mostenitorilor de drept, dar acestia sa fie obligati sa restituie statului roman, cheltuielile facute cu intretinerea si/sau moderizarea acestora indelungul timpului . In mod sigur, daca erau niste cladiri darimate si lasate in paragina, nu trebuiau nimanui…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here