Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că nici nu mai are importanță cine o să fie numit procuror șef european deorece negocierea este una politică. „Cine mai poate avea încredere într-un procorur european pus eminamente politic?”, se întreabă liderul PSD.

„Până acum n-am discuat despre această procedură. Pentru mine nici nu mai are importanță cine o să fie procuror european. Ceea ce mi se pare foare grav este această negociere cu foare multă patimă, negociere politică în Parlamentul European pentru a desemna un procuror european.

Cine mai poate avea încredere, indiferent cine o să fie pus, într-un procorur european pus eminamente politic? Acesta e după părearea mea cel mai mare  rău făcut, că această procedură merge într-o negociere politică.

Noi dacă introducem in lege să fie procurorii șefi din România să fie votați de Parlament sunt sigur și absolut convins că o să urle tot Bruxelles. Indiferent cine va fi ales va pleca cu un mare handicap de credibilitate.  Nu cred ca Guvernul poate sustine acest tip de procedură”, a spus Liviu Dragnea în direct la România TV.

În urma unui vot secret, miercuri, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european. Rezultatul a fost: Laura Codruţa Kövesi -26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franţa) -22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania)- 1 vot. Kovesi a fost preferată şi în Comisia CONT cu o zi înainte.

Conferința Președinților, formată din președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și liderii de grupuri politice, va decide în 7 martie etapele următoare.

Din cauza faptului că prima opțiune pentru șefia Parchetului European a Comisiilor PE a fost Laura Codruța Kovesi, iar în Consiliul UE candidatul francez a obținut cele mai multe voturi, Parlamentul European va începe negocierile cu Consiliul pentru a ajunge la un consens în legătură cu viitorul procuror-șef european.2 COMENTARII

  1. Vedeti domnule Dragnea , NU VA PLACE FAPTUL CA ACEASTA NUMIRE ESTE POLITICA … dar ceea ce se intampla in Romania… VA PLACE … ca-i tot politica , in toate domeniile de jos in sus, peste tot si care numiri … fac cele doua „state „( paral si neparal ) ! CAND VA CONVINE-I OK… SI CAND NU… dati in balbaiala toti politrucii .

  2. Domnul Dragnea, de ce nu-i ” inventariati ” pe toti procurorii care ies in drum si protesteaza … sub indrumarea ” foarte profesionala ” a celui care a mai fost dat odata afara din magistratura de domnul Basescu … si care reprezinta doar 0,86% ( dupa cum am vazut la TV… ca a fost comunicatul CSM ) si care cu siguranta sunt cei care fac parte din ” guvernul paralel ” … Chiar au voie procurorii sa faca asa ceva ? Ce ar fi sa iasa in strada atunci si armata si jandarmeria si toti cei cu pusca-n mana si care au salariile pe sfert din cat iau procurorii… ca ar fi foarte indreptatiti s-o faca … ptr ca si ei au destule neajunsuri si neumltumiri ? Si totusi… ” ei ” n-au voie … si-i interzis prin ” lege ” ( care la procurori nu se aplica … pare-se ca … ) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here