Unul dintre cele mai vechi locuri de joacă și relaxare din oraș va fi transformat radical, a anunțat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, luni a avut o discuție în cadrul ședinței Consiliului Tehnico-Economic despre modalitatea de transformare a locului de joacă situat pe strada Octavian Goga, lângă Școala Gimnazială nr. 1.

„Cu bani de la bugetul local, vor fi montate un mobilier urban ergonomic, bănci smart cu prize USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice, vor fi amplasate coșuri de gunoi cu compactare și corpuri de iluminat cu celule fotovoltaice. Piesele de joacă se vor adresa copiilor pe categorii de vârstă, dar nu vor fi uitați nici seniorii, pentru care vor fi avute în vedere perimetre mai bine amenajate, unde vor putea juca șah, table, rummy etc. În plus, va exista un parking pentru biciclete și trotinete, inclusiv cu stații de încărcare pentru cele electrice”, a scris primarul Ioan Turc.

Edilul bistrițean mai precizează că, alături de acest obiectiv, urmează să fie modernizate încă 12 locuri de joacă din municipiul Bistrița.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.