Două femei din Bistrița-Năsăud au fost reținute de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO)  și procurorii DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate de oamenii legii, miercuri, pe raza județului, ulterior cinci persoane fiind duse la audieri. Cele două femei riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Polițiștii SCCO, împreună cu procurori DIICOT Bistrița-Năsăud, au efectuat, miercuri, trei percheziții domiciliare într-un dosar de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat. Două femei au fost reținute pentru 24 de ore, fiind bănuite de comiterea faptelor.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în cursul anului 2018, cele două femei, în vârstă de 22 și 51 de ani, împreună cu alți doi bărbați de 43, respectiv 22 de ani, toți din județul Bistrița-Năsăud, ar fi recrutat, adăpostit și transportat mai multe tinere, minore, dar și majore, pe care ulterior le-ar fi obligat să se prostitueze„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Potrivit procurorilor DIICOT, cele două femei sunt mamă și fiică.

În fapt s-a reținut că, în cursul anului 2018 inculpata H.M.G. și fiica acesteia F.M.C., împreună cu alte două persoane s-au constituit într-un grup infracțional organizat în vederea săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori, respectiv pentru exploatarea unor persoane de sex feminin, minore și majore, prin recrutarea, adăpostirea și transportarea precum și obligarea lor la practicarea prostituției în favoarea membrilor grupului, dar și prin obținerea de foloase materiale și înlesnirea practicării prostituției de către persoane de sex feminin majore;
În urma cercetărilor s-a descoperit că inculpatele H.M.G. și F.M.C., prin constrângere, amenințare și violență, au obligat mai multe persoane de sex feminin minore și majore să practice prostituția în favoarea acestora (găsindu-le clienți și asigurând transportul acestora în locațiile unde aveau loc relațiile sexuale), obținând diferite sume de bani reprezentând o parte din plata serviciilor sexuale practicate de persoana vătămată„, arată procurorii DIICOT, într-un comunicat.

La percheziții au fost descoperite și ridicate mai multe obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile, un laptop, precum și 7.000 de euro.

Au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la audieri.

Cercetările continuă în vederea documentării activității infracționale a persoanelor implicate, iar în cursul zilei de joi, cele două femei vor fi prezentate magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile desfășurate au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

La percheziții au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureș, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here