Două TIR-uri încărcate cu haine și electrocasnice second-hand au fost interzise și întoarse înapoi în Ungaria de către polițiștii de frontieră. Unul dintre TIR-uri trebuia să ajungă în Bistrița-Năsăud.

Șoferii autocamioanelor nu aveau documentele necesare pentru marfa transportată. Cele două TIR-uri încercau să intre în țara noastră pe la punctul de trecere Petea, din Satu Mare. Acestea erau conduse de doi români, TIR-urile fiind înmatriculate în țara noastră.

Ambele TIR-uri erau încărcate cu produse second-hand provenite din Germania. Într-unul erau haine, iar în altul electrocasnice uzate.

„Cei doi șoferi transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, textile și electrocasnice uzate, de la două societăți comerciale din Germania și care urmau să ajungă unele la o firmă din Bistrița-Năsăud, iar celelalte la o societate comercială din județul Cluj”, precizează polițiștii de frontieră.

La fața locului au intervenit și comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente legale. Șoferii TIR-urilor nu au putut prezenta nici certificate care să ateste operațiunile de curățare și dezinfecție, scrie Bistriteanul.ro.

Citește și: Un angajat al primăriei a făcut infarct și a produs un accident grav

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.