O echipă consulară de la Consulatul General al României la Bologna s-a deplasat astăzi la Camerino, zona afectată de cutremurele din ultimele zile, unde două studente din România, aflate la Universitatea din Camerino, Facultatea de Farmacie, venite cu burse de studii Erasmus au solicitat sprijin în vederea repatrierii. Echipa consulară a întreprins toate măsurile specifice pentru trimiterea lor în ţară.”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice române de la Bologna.

 

Alina Dolghi, 23 de ani, studentă în anul V la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, facultatea de farmacie, împreună cu colega sa, Elena Munteanu, aveau o bursă de studii Erasmus, la Universitatea din Camerino, relatează publicația de limba română din Italia, gazetaromaneasca.com. Ele spun că după cutremurul din Italia sunt în imposibilitate de a-și mai termina studiile în această țară, fiind nevoite să se întoarcă în România.

Suntem aici din luna septembrie, când am început un curs pregătitor, apoi, de la mijlocul lunii octombrie am început cursurile propriu-zise, oferite de Universitatea din Camerino, pentru un semestru de studiu de cinci luni de zile. Cutremurul a afectat atât clădirile universității, cât și un cămin studențesc. Cursurile s-au oprit, suntem nevoiet să ne întoarcem acasă și să reluam studiile acolo. Suntem în ultimul an.”, a declarat Alina Dolghi pentru Gazeta Romanească.

Astăzi vom fi transferate într-o structură hotelieră sigură, apoi mâine, cu ajutorul consulatului de la Bologna vom fi repatriate. Țin să le mulțumesc celor de la misiunea diplomatică, au răspuns imediat apelului nostru”, a mai spus ea.

Reprezentanții oficiului consular de la Bologna precizează că în total sunt cinci studenți români înscriși la Universitatea din Camerino, dar că nu sunt deocamdată cereri din partea celorlalți trei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here