Două persoane au fost expuse la o “substanţă necunoscută“ în Amesbury (sudul Angliei) şi au fost spitalizate în stare critică la spitalul din Salisbury. Locul în care s-a produs acest incident se află la câţiva kilometri de locul unde fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa au fost victimele unei tentative de otrăvire în luna martie.

 

Sâmbătă seara, 30 iunie, au fost apelate serviciile de urgenţă după ce victimele, un bărbat şi o femeie ale căror identităţi nu au fost făcute publice au fost găsite în stare de inconştienţă într-o locuinţă, conform Agerpres.

În continuare se vor efectua teste suplimentare pentru a se stabili “natura substanţei care a determinat aceste persoane să se îmbolnăvească“.

Un purtător de cuvânt al Agenţiei de Sănătate Publică (Public Health England /PHE/) a comunicat că, dat fiind numărul redus de cazuri, nu crede că există „un risc sanitar semnificativ pentru publicul larg”. Acest aviz „va fi reevaluat în continuare în funcţiile de informaţiile cunoscute”, conform Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here