Două angajate ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița, reținute! Sunt acuzate că ar fi furat 12.000 de euro de la ucraineanul împușcat la Cepari

495

Doi dintre cei trei angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița, acuzați că i-ar fi furat lui Vadim Malogolovenko, cetățeanul moldoveano-ucrainean găsit împușcat pe un câmp din Cepari, 12.000 de euro, pe care îi avea asupra sa atunci când a fost internat în unitatea spitalicească, au fost reținuți de procurori pentru 24 de ore. Aceștia urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

O femeie de serviciu, un brancardier și o angajată a Registraturii sunt acuzați că ar fi furat 12.000 de euro, după ce Vadim Malogolovenko a ajuns la urgențe, sâmbăta trecută . Cei trei au fost ridicați marți de mascați. Totodată, anchetatorii au efectuat percheziții la domiciliile celor trei, dar și la locul de muncă al acestora. Femeia de serviciu și angajata de la registratură au fost reținute pentru 24 de ore și urmează să fie duse în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Cetățeanul basarabean, operat la Bistrița după ce a fost împușcat, a făcut o plângere către poliție în care a scris că, având asupra sa suma de 12 mii de euro în momentul incidentului, acești bani i-ar fi fost sustrași de niște angajați de la Unitatea de Primire Urgențe. Concret, am primit un mandat de percheziție domiciliară pentru trei dintre angajații de la Unitatea de Primiri Urgențe, mandate urmate, am înțeles eu, de percheziții la domiciliul celor trei persoane cercetate pentru furt calificat. Organele de cercetare ne-au solicitat înregistrările, pentru că în UPU este absolut tot monitorizat și înregistrat. Noi le-am pus la dispoziția organelor competente, iar aceștia urmează să își facă treaba”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Tot marți, Vadim Malogolovenko a fost externat din spital, după ce a suprotat o intervenție chirurgicală pentru a-i fi extrase gloanțele.

Reamintim că pe 14 aprilie, Vadim Malogolovenko a fost găsit împușcat de un localnic din Cepari. Malogolovenko a fost atacat de Maxim Filogloio, ambii fiind se pare implicați în trafic cu țigări. Maxim Filogloio este în acest moment arestat pentru 30 de zile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here