Dosarul celor trei Zinveliu din Zagra, încă pe rolul CA Cluj! Procesul curge în sughiţuri din cauza unei expertize medico-legale

285

Dosarul în care au fost judecaţi fraţii Zinveliu – Simion şi Andrei, şi vărul acestora – Gavril Sorin Zinveliu se află de mai bine de jumătate de an în apel la Curtea de Apel Cluj, după ce, cei trei au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Acum se aşteaptă o expertiză psihiatrică cerută de Gavril Sorin Zinveliu, care vrea să dovedească faptul că la data săvârşirii faptelor nu avea discernământ, minor fiind. Dosarul a fost instrumentat de DIICOT, procurorii acuzându-i pe cei trei tineri de constituirea unui grup infracţional, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi braconaj. Braconajul însemnând împuşcarea a 2 iepuri şi 5 ciori.

  

Cei trei aveau toate şansele să scape mai ieftin, însă balanţa a fost înclinată de dosarul în care au fost judecaţi pentru ultraj, după ce l-au bătut pe poliţistul care a intervenit în scandalul iscat de fraţii Zinveliu în gospodăria unor rude. În respectivul dosar, judecat la Năsăud, cei doi fraţi au primit pedepse cu suspendare, însă odată cu pronunţarea sentinţei în dosarul judecat de tribunal respectivele pedepse au fost luate în calcul. Acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept şi braconaj, Zinveliu Simion şi Zinveliu Andrei au fost trimişi în judecată în 2016, alături de un văr de-al lor – Zinveliu Gavril Sorin, care împărtăşea aceeaşi pasiune. Până acum, în alte două dosare au scăpat cu pedepse cu suspendare. Din actele depuse la dosarul cauzei instrumentat de procurorul Felix Coman, reiese că Andrei mai este cercetat într-un alt dosar pentru tâlhărie, dosar aflat în lucru la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud încă din 2014.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita de la orice punct de difuzare a presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here