Dosarul ascuns în care fostul șef al Poliției Parlamentului ar fi protejat o rețea de prostituție de minore

399

Jurnalistul Cătălin Tolontan și echipa sa, a dezvăluit  într-un dosar din 2005 cum polițiștii interceptați de DIICOT au protejat o rețea de prostituție.

În acest dosar controversat sunt implicate nume grele, iar de ani de zile niciunul dintre polițiștii, procurorii și inspectorii de Gardă care îi ajutau pe mafioții chinezi nu a pățit nimic, scrie Tolo.ro, citat de evz.ro

Jurnaliștii de la Tolo.ro au găsit  în arhiva Tribunalului și la avocați probe strânse de DIICOT și le-au făcut publice, pentru că, ele sunt informații dintr-un dosar public mușamalizat.  O bandă de polițiști interceptați de DIICOT cum protejau o rețea de prostituție de minore.

Unul dintre cei implicați ar fi fost chiar șeful Poliției Parlamentului până acum cinci luni: mai exact, comisarul Ion Craiu.

Rețeaua era condusă de doi cetățeni chinezi, care obligau fete din România, unele de 14-17 ani, să se prostitueze, le sechestrau în apartamente cu gratii și le băteau. Ironia sorții,  protectorii rețelei de pedofili au fost ridicați în grad, sunt încă activi sau pensionați cu mii de euro pe lună.

Cine este unul dintre polițiștii interceptați de DIICOT

„Ion Craiu este unul dintre polițiștii interceptați de DIICOT când îi considera ”jegoși” pe cetățenii care reclamau lucrurile dubioase de la restaurantul ”Shanghai”, unul din locurile unde fetele erau duse să se prostitueze. Procurorii au pus la dosar convorbiri care arată cum Craiu făcea servicii șefului mafioților în 2005, de atunci el fiind avansat de două ori și promovat șeful Poliției Parlamentului”, susțin sursele citate.

CPR3472-Ion-Craiu

 

Acesta s-a pensionat la cerere în august 2017. Craiu a fost golgeter la ASA Tg. Mureș și campion cu Steaua în 1987, cu un meci jucat în Ghencea. Într-o discuție purtată ieri cu Gazeta, colonelul pensionar Craiu, 50 de ani, a recunoscut că mergea frecvent la restaurantul Shanghai și la salonul de acupunctură de acolo, obiectiv de care răspundea, dar a negat ferm că i-a protejat pe chinezi. ”Vedeți voi ce o să se întâmple, o să vorbesc și eu, o să fiu rău și eu!”, a declarat Craiu.

”În numele acestor fete, e timpul să iasă la iveală cei pe care ele i-au arătat cu degetul când au fost chemate la recunoașterea de la DIICOT. Cei care, printr-o mușamalizare de proporții, au continuat să avanseze în funcții. 8 ani a fost Ion Craiu șeful poliției Parlamentului României. Cel care-i protejează pe parlamentari, cel care a reprezentat legea și ordinea în sediul primei puteri în stat, comisarul pensionat acum câteva luni Ion Craiu este unul dintre polițiștii care aveau responsabilitatea să descopere această rețea de prostituție și, de fapt, erau amici cu șefii ei”,spun jurnaliștii de la Gazeta.

 

Chinezii foloseau și fete între 14 și 17 ani

Din 2004 și până aproape de finalul lui 2005, un grup de cetățeni chinezi și români derulaseră, ”o amplă operațiune de crimă organizată, sprijinită de persoane cu funcții în stat”, după cum spune rechizitoriul DIICOT nr. 719, trimis în instanță pe 22 mai 2006. Ei coordonau traficul din paravanul lor legal, restaurantul și salonul de masaj ”Shanghai ”, plasat pe Strada Ion Minulescu nr. 38, Sector 3, undeva între Timpuri Noi și Mall Vitan.

Procesul acestor mafioți a avut loc între mai 2006 și ianuarie 2008. Tribunalul București a condamnat doi chinezi și trei români din subordine, iar pedepsele merg între 3 ani cu suspendare și 5 ani. DIICOT face apel. ”Pedeapsa maximă prevăzută de lege e de 20 de ani. E vorba de trafic sexual, trafic și exploatare de minori, trafic de persoane”, motivează procurorii.

Mai mult, Curtea de Apel a înlăturat și expulzarea din România a celor doi capi ai rețelei, Mihai și Sam, pe care o decisese inițial tribunalul.

 

DIICOT a cerut disjungerea pentru polițiștii și comisarii de gardă corupți

”Cerem disjungerea cauzelor și continuarea cercetărilor în vederea identificării ofițerilor de poliție și comisarilor de Gardă Financiară, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție”. Mai exact, aceste acuzații ale procurorilor DIICOT îi vizau pe ”protectori”.

 

Gazeta s-a întâlnit luni cu Ion Craiu, iar discuția a durat aproape o oră

”Nu a fost de acord să o publicăm, dar ideile principale sunt că a recunoscut prietenia cu Șeful Mihai, deplasările frecvente la ”Shanghai”, de care răspundea ca polițist, și a negat ferm că a asigurat orice protecție rețelei, așa cum spune DIICOT în dosarul-mamă. El, personal, confirmă că nu a fost niciodată chemat la audieri. Dovadă și felul furios în care a încheiat: ”Vedeți voi ce o să se întâmple, o să vorbesc și eu, o să fiu rău și eu!”, concluzionează fostul colonel Craiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here