Doina Pană: România este pe primul loc în UE la atragerea finanțărilor pentru agricultură. Începem să fim o forță

348

Deputatul  Doina Pană a declarat, vineri într-o conferință de presă, că România se află pe primul loc la atragerea de fonduri europene pe agricultură, în speță pe PNDR 2, pe exercițiul financiar 2017-2018. Aleasa bistrițeană s-a arătat în același timp revoltată de declarațiile opoziției, care susține exact contrariul. „Este orbul găinii generalizat la nivel național”, a afirmat Doina Pană.

 

Deputatul PSD de Bistrița-Năsăud, Doina Pană, a declarat că, în ciuda afirmațiilor celor din opoziție, România se află pe locul I în UE la atragerea finanțărilor pe agricultură. Potrivit acesteia, cei peste 1,8 miliarde de euro alocați României au fost atrași aproape în totalitate.

Pe mine mă stupefiază de fiecare dată când în fața unor măsuri bune, evidente, vin (n. r. – cei din opoziție) și susțin contrariul. 

Cred că cetățenii județului nostru, cre că și ei sunt direct afectați, în bine, trebuie să știe că în urmă cu 4 zile s-a stabilit clar că România este pe primul loc în Uniunea Europeană la atragerea finanțărilor pentru agricultură. Și aici nu ne referim numai la plăți directe, deși și aici suntem pe primul loc. Adică din 1,8 miliarde de euro alocați, am reușit să atragem 1,793 miliarde de euro„, a spus Doina Pană.

Aceasta a mai precizat că pe PNDR 2, la închiderea exercițiului financiar 2017 – 2018, România a reușit să atragă exact sumele propuse, astfel că țara noastră începe să fie o forță în UE.

Tot acum avem în dead-line un obiectiv de realizat integral. La închiderea exercițiului financiar anual 2017 – 2018 pe PNDR 2, deci nu pe plăți directe, România a reușit să atragă 1,2 miliarde de euro, exact obiectivul pe care îl aveam. Eu zic că nu e lucru puțin, începem să fim o forță la nivel de Uniune Europeană„, a spus Doina Pană.

3 COMENTARII

  1. Vrem – nu vrem, conditiile climaterice nu permit productia de legume, zarzavaturi si fructe, fara sa fie ” pudarite ” cu tot felul de solutii care sa combata parazitii si bolile sistemice , degeaba tot vorbim/discutam doar „discutii” . Cu atat mai mult, va dati seama ca aducerea acestora din strainatate, trebuie cu atat mai bine ” pudarite ” … ca sa tina si sa nu se strice , ca nimanui nu-i convina sa produca ceva, care dupa 2-3-5 zile sa le arunce la „tomberon ” ( cosul sau groapat de gunoi ) .
    Daca vrem sa nu mai mancam nimic ” pudarit si tratat chimic ” n-avem decat sa interzicem importurile si sa producem noi, totul aici pe plan local, iar cumparatorii prin excelentza sa fie fortati sa cumpere doar produse romanesti ( in primul rand ) si numai daca nu exista pe piata, doar atunci sa poata cumpara ceea ce este „importat ” atat sub raport de sanatate poublica , cat si cub raportul asigurarii desfacerii marfurilor produse aici in tzara si nu de catre straini, carora sa le asiguram noi desfacere de marfuri si locuri de munca, iar pe romani sa-i „azvarlim afara din Romania ” … cat vad cu echii pe sub toate podurile, viaductele si gheretele din extremitatea de jos a „societatii europene” sau mondiale din … aiurea …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here