Peste 4000 de delegaţi social-democraţi din toată ţara au venit duminică, în Bucureşti, pentru a îşi alege conducerea centrala şi pentru a-şi valida preşedintele ales duminica trecută. Congresul Extrordinar al PSD a avut loc la Sala Palatului.

Liderul TSD Mihai Sturzu, deputatul Constantin Niţă, Cătălin Rădulescu, liderul senatorilor PSD Mihai Fifor şi Adrian Dobre au pierdut alegerile pentru funcţia de vicepreşedinte.

REZULTATE FINALE:
Preşedinte executiv: Valeriu Zgonea – 2.582 voturi

Vicepreședinți bărbați:
1. Dolineaschi Andrei
2. Negrescu Victor
3. Pop Georgian
4. Vulpescu Ioan
5. Băncioiu Nicolae
6. Tudose Mihai
7. Ștefan Viorel
8. Simon Gheorghe
9. Vlase Petru Gabriel
10. Chirica Mihai

Vicepreşedinţi femei:
1. Firea Gabriela
2. Vasilescu Olguța
3. Andronescu Ecaterina
4. Pană Doina, prezentată de președintele comisiei drept “Draga Doina Pană”.

Valeriu Zgonea a fost ales preşedinte executiv al PSD, cu aproximativ 70% dintre voturi. Zgonea a fost primit 2600 de voturi, învingându-l astfel pe contracandidatul său, Constantin Niţă, care a obţinut doar circa 1100 de voturi, potrivit unor surse social-democrate.

Zgonea a obţinut acest rezultat, fiind susţinut public de Liviu Dragnea şi, la intrarea în competiţie, de 40 dintre filialele PSD. Constantin Niţă a mai candidat şi pentru un post de vicepreşedinte, având şanse să obţină votul delegaţilor, având în vedere că, potrivit unor surse social-democrate, Niţă a primit sprijin din partea conducerii centrale a PSD. La Congres au fost prezenţi 4030 de delegaţi, din totalul de 4500.

Președintele PSD Bistrița, Doina Pană a devenit unul din cei 14 vicepreședinți ai Partidului Social Democrat. Județul Bistrița-Năsăud a fost reprezentat de o delegație formată din 70 de persoane din care nu au lipsit Radu Moldovan sau Nicolae Moldovan.

„Vreau să o felicit pe colega mea Doina Pană pentru alegerea în funcția de Vicepreședinte a Partidului Social Democrat!

Vreau să îi felicit și să le mulțumesc tuturor celor 75 de delegați ai PSD Bistrița-Năsăud pentru susținerea arătată față de Doina și ceilalți colegi care astăzi au fost aleși la Congresul PSD!

Atât eu cât și întreaga organizație PSD Bistrița-Năsăud suntem mândrii de Doina pentru modul în care ne-a reprezentat în Guvernul României și pentru modul în care ne reprezintă acum în Parlamentul României! Sunt convins că și de acum înainte o va face la nivelul conducerii naționale PSD!
Doina, suntem mândri de tine!” a scris președintele CJ BN, Radu Moldovan pe pagina de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.