Un tânăr de 28 de ani din Runcu Salvei s-a ales cu un picior amputat, după ce a fost prins sub un tractor. Echipajul medical ajuns la fața locului a solicitat intervenția de urgență a unui elicopter SMURD. În același accident mai este implicat un tânăr care se afla în același autovehicul.

UPDATE: 

Și pentru tânărul de 21 de ani a fost solicitat un elicopter SMURD, pentru transportarea acestuia la un spital de specialitate din Târgu Mureș. Tânărul prezintă o fractură deschisă și mai multe leziuni și traumatisme.

A doua victimă (bărbat, 21 de ani) este stabilizată de catre echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Este conștientă, prezintă fractură deschisă de gamba și alte leziuni și traumatisme. Ținând cont de terenul accidentat, greu practicabil tuturor categoriilor de autovehicule, si această victima va fi preluată de la locul intervenției de către elicopterul SMURD pentru a fi transportată la o clinică de specialitate din municipiul Târgu Mures”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Știrea inițală:

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost prins sub un tractor în urmă miercuri după-amiaza, într-o zonă greu accesibilă din comuna Runcu Salvei. Echipajul de Prim Ajutor SMURD a fost ajutat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, dar și de primarul Pavelea Anchidim să ajungă la victimă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus, bărbatul a fost găsit conștient, însă cu un membru inferior amputat. Echipajul de prim ajutor a decis să solicite intervenția de urgență a unui elicopter SMURD, pentru a-l prelua victima.  În accident mai este implicat un tânăr care a fost găsit la circa 200 m distanță.

„Prima victima a fost predata de catre echipajul de prim ajutor echipajului medical de pe elicopterul SMURD. Cea de-a doua victima a fost găsită la cca 200 m distanta. Primește îngrijiri medicale la locul respectiv. Din primele date, victima este conștientă. Echipajul de terapie intensivă mobilă și SALVAMONT Bistrița Năsăud urmează să ajungă dintr-un moment în altul la locul celei de a doua victime”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Potrivit polițiștilor, accidentul s-a produs într-o pădure din localitate. Tânărul de 28 de ani se afla la volanul tractorului, iar alături mai era un alt tânăr în vârstă de 21 de ani, cei doi înecrcând să transporte un arbore tăiat. Într-o clipă de neatenție, autovehiculul s-a răsturnat într-o râpă.

„Într-o pădure situată pe raza comunei Runcu Salvei, un tractor care era condus de un tânăr de 28 de ani, din localitate, s-a rasturnat. În urma accidentului, șoferul și încă un tânăr de 21 de ani, din Runcu Salvei, care se afla în tractor, au fost accidentați.
Din primele date se pare că cei doi încercau să transporte un arbore tăiat, moment în care vehiculul s-a rasturnat intr-o râpă” a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvât al IPJ Bistrița-Năsăud.
Polițiștii Secției 6 poliție Rurală Năsăud efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite toate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.