Doi dintre autorii atacurilor sinucigaşe de duminică din Sri Lanka erau fiii unui cunoscut om de afaceri din Colombo, iar acesta din urmă a fost reţinut de către autorităţi, potrivit CNN.

Cei doi fraţi, Imsath Ahmed Ibrahim şi Ilham Ahmed Ibrahim, erau fiii lui Mohamed Ibrahim, un om de afaceri cunoscut pentru activitatea sa din domeniul exportului de condimente. Ibrahim este fondatorul companiei Ishana Exports. Potrivit informaţiilor de pe site-ul Ishana Exports, compania este „cel mai mare exportator de condimente din Sri Lanka”.

Mohamed Ibrahim face parte din zecile de persoane arestate în urma atacurilor de duminică. Autorităţile nu au anunţat momentan care sunt acuzaţiile care i se aduc acestuia.

Ministrul Apărării din Sri Lanka, Ruwan Wijewardene, a declarat miercuri că cei responsabili de atacuri erau persoane educate şi proveneau din familii cu o situaţie economică foarte bună.

Cel puţin 359 persoane au murit în urma atacurilor teroriste care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa, au informat miercuri autorităţile.

Reţeaua extremistă Stat Islamic (ISIS) a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka. Atentatul a fost revendicat printr-un anunţ postat pe site-ul agenţiei AMAQ, afiliată reţelei Stat Islamic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here