Doi bătrâni din Năsăud, „ușurați” de bani de așa-ziși coșari

1194

Atenție pe cine primiți în locuință, fiindcă s-a putea să vă lase fără bunuri și mai ales fără bani! Au pățit-o doi bătrâni din orașul Năsăud, care în urmă cu patru zile, într-un moment de neatenție, au fost ușurați de 1.200 lei de către niște persoane care s-au recomandat a fi coșari. Unul dintre hoți, originar tocmai din județul Brașov, a fost prins și acum este anchetat de polițiști.

La fine săptămânii trecute, pe 16 februarie, un bărbat în vârstă de 74 ani, din Năsăud, a sesizat Poliția despre faptul că în timp ce era doar soția sa acasă, au venit persoane necunoscute care s-au recomandat a fi coșari și care i-ar fi sustras suma de 1.200 lei din buzunarul unei haine aflată într-una dintre încăperile locuinței.

La nici trei zile după evenimentul neplăcut, unul dintre hoți a fost depistat, acesta fiind tocmai din județul Brașov.

Polițiștii năsăudeni au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, iar în cadrul cercetărilor, ieri, 19 martie a.c., au identificat un bărbat, de 33 ani, din Ormeniș, județul Brașov, bănuit de comiterea faptei„, transmite IPJ Bistrița-Năsăud.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate de polițiști, iar suma de bani reclamată ca fiind sustrasă a fost predată persoanei păgubite.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru furt calificat, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Pentru a nu deveni victimele unor infracțiuni de furt, polițiștii vă recomandă:

  • Nu primiți în casă cerșetori, negustori ambulanți sau orice alte persoane necunoscute care își atribuie diferite calități!
  • Nu aveți încredere în comis-voiajorii care încearcă să vă vândă diverse produse, aceștia vă pot distrage atenția cu scopul de a fura!
  • Dacă aveți suspiciuni în legătură cu o persoană, anunțați imediat poliția și alertați vecinii!
  • Nu țineți în casă sume mari de bani sau bunuri de mare valoare!

În cazul în care sunteți victima sau martorul unei infracțiuni de furt, sesizați de îndată Poliția, prin apelarea numărului unic de urgență 112!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here