Doi bărbaţi, la un pas de moarte din cauza ciupercilor otrăvitoare culese din pădure

501

Doi bărbaţi, de 29 şi respectiv 61 de ani, au fost la un pas să-şi piardă viaţa după ce au consumat ciuperci otrăvitoare culese din pădure. Cei doi au fost transferaţi la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca, medicii de acolo reuşind să-i salveze cu ajutorul unei proceduri speciale de dializă.

Un bărbat de 29 de ani din satul Arcalia şi unul de 61 de ani din localitatea Sărăţel au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa în stare foarte gravă. Cel de 61 de ani a ajuns la spital la finalul lunii iunie, iar celălalt în data de 3 iulie. Ambii s-au intoxicat după ce au consumat ciuperci otrăvitoare, culese din pădurile din apropierea localităţii. Aceştia au ajuns la spital cu insuficienţă renală acută şi hepatită toxică, fiind în stare foarte gravă. Medicii au luat hotărârea să îi transfere la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca, unde au fost supuşi unei proceduri speciale de dializă, care nu se poate face la spitalul din Bistriţa.    „Sunt doi bărbaţi, unul de 29 de ani şi altul de 61 de ani, care sunt la Cluj-Napoca. Au fost trimişi cu insuficienţă renală şi hepatită toxică şi e nevoie de o dializă specială care se face în cazurile acestea. Ultimele cazuri au fost chiar în 1 iulie.

Printre ei este şi o fetiţă de 13 ani, însă starea sa nu e la fel de gravă”, a declarat Anca Andriţoiu, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud. Numărul de persoane care au ajuns la spital cu astfel de intoxicaţii este alarmant. Potrivit Cameliei Strugari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, 13 persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, una refuzând internarea.

12 persoane au fost internate la finalul lunii iunie, începutul lunii iulie. În acest moment, niciuna dintre aceste persoane nu se mai află internată în spital. Printre persoanele intoxicate cu ciuperci s-a numărat şi o adolescent de 13 ani. Cei doi bărbaţi transferaţi la Cluj se află şi ei în afara oricărui pericol, după ce dializa efectuată la clinica de specialitate a dat rezultate.

Persoanele care au avut ajuns la spital au cules ciuperci din pădurile din apropierea localităţilor Arcalia, Căianu Mic, Şoimuş, Tărpiu sau Sărăţel. Medicii atrag atenţia asupra faptului că consumul de ciuperci otrăvitoare este extreme de toxic, existând inclusiv posibilitatea decesului sau a comei.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here