Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost condamnat definitiv, vineri, de instanța supremă, la doi ani de închisoare cu executare.

 

Mihail Vlasov a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2015, fiind acuzat că, în februarie 2013, în calitate de președinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României, i-a cerut unui deputat să promoveze un proiect de act normativ prin care CCIR să poată prelua Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Mihail Vlasov de dare de mită și de inițierea unei campanii pentru obținerea sprijinului politic pentru că proiectul să fie adoptat.

Proiectul de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali și activitatea de înregistrare în registrul comerțului” a fost inițiat de deputații Aurel Vainer, Mircea Grosaru, Florin Iordache, Alina Gorghiu, Attila Marko și senatorul Klarik Laszlo-Attila.

În luna aprilie, fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României Mihail Vlasov a fost achitat în acest dosar. Dosarul s-a judecat din iulie 2015 la Curtea de Apel București, iar sentința a fost dată după nouă termene de judecată și două amânări de pronunțare. La Curtea de Apel București, Mihail Vlasov fusese achitat pe motiv că „nu există probe că inculpatul a săvârșit infracțiuni”. Sentința a fost contestată la instanța supremă, care vineri a dat o decizie definitivă în acest dosar.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis apelul Direcției Naționale Anticorupție împotriva sentinței din 4 aprilie a Curții de Apel București, au desființat soluția și, rejudecând, l-au condamnat pe Mihail Vlasov la doi ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here