Procurorii DNA sunt extrem de nemulțumiți de modul în care s-a făcut controlul Inspecției Judiciare în cadrul instituției. După ce Kovesi s-a plâns că i s-a refuzat audierea, acum procurorii susțin că au fost ținuți ore bune pe la uși de inspectori, care ulterior au plecat fără să audieze pe nimeni și fără a oferi vreun motiv pentru care părăsesc sediul DNA.

„În data de 25 august 2017, ora 10, toţi procurorii cu funcţii de conducere şi de execuţie convocaţi s-au prezentat la sala de conferinţe, dar au aşteptat pe hol întrucât un membru al echipei de control a precizat că există discuţii între membrii echipei de control şi că trebuie să ia o decizie. După aproximativ 10 minute, doamnele inspector Hitruc Mihaela, Pleşea Monica şi Mateş Sanda Daniela au părăsit sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fără să precizeze motivul pentru care nu rămân să prezinte concluziile. La ora 10.15, şedinţa a început în prezenţa a doar 3 membri ai echipei de control, respective doamnele Rădescu Elena, Focică Mihaela şi Prisăcariu Cornelia), ocazie cu care ni s-a adus la cunoştinţă faptul că celelalte doamne inspector au plecat la Inspecţia Judiciară, motiv pentru care nu ni se pot prezenta concluziile.
Precizăm că, în cursul zilei de 25 august, la ora 9.00, au fost cerute echipei de control anumite precizări cu privire la faptul că în cadrul activităţii de control au fost audiaţi la sediul Inspecţiei Judiciare procurori care nu îşi mai desfăşoară activitatea, deşi acest lucru nu a fost prezentat coordonatorului şi membrilor echipei de control. În cadrul discuţiilor din şedinţă, doamna inspector coordinator, Rădescu Elena a menţionat că a aflat doar în această dimineaţă că s-au făcut audieri la sediul Inspecţiei Judiciare, motiv pentru care a precizat că este fără precedent această situaţie de audiere a procurorilor care nu mai activează în cadrul unităţii controlate, că se poate pune la îndoială credibilitatea unor astfel de declaraţii în situaţia în care procurorii au plecat ca urmare a unor cereri depuse la Consiliul Superior al Magistraturii în care au invocate alte motive. Cu privire la această situaţie, doamna inspector coordinator a menţionat că va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii şi conducerea Inspecţiei Judiciare.
Procurorii prezenţi la şedinţă au susţinut că doresc să fie verificate toate aspectele care au apărut în urma audierii procurorilor care nu îşi mai desfăşoară activitatea la Direcţia Naţională Anticorupţie, întrucât,în cadrul controlului, nu au fost întrebaţi despre aceste aspecte. Totodată, procurorii prezenţi au menţionat că doresc să fie prelungit controlul pentru a lămuri toate aspectele concret şi complet. Prin adresa nr… din data de 25 august 2017, ne-am manifestat întreaga disponibilitate pentru a lămuri aceste situaţii şi a da relaţii echipei de control pentru clarificarea tuturor acestor aspect.
(…) În cadrul discuţiilor din şedinţa din 25 august 2017, cele trei doamne inspector prezente au menţionat că activitatea de control în afara structurii controlate este nelegală.”, arată procurorii DNA.

1 COMENTARIU

  1. Nopoi… normal ca daca le iei „bota” din mana si/sau le arati ca are „doua capete” … si ca celalalt capat se poate „intarce si invers”… se „maraie ” la tine… !
    De exemplu …aveti cumva impresia , ca-i place ” cainelui ” lantzul ? Sta si rabda saracul ca n-are ce face, dar nici prea „fericit ” nu este … oricat de ingrijit ar fi si mai ales daca-i arati si „bota” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.