După ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, la 11 iulie, să înceteze procesul penal privind cazul Ioana Băsescu-Elena Udrea, DNA a depus recurs în casație, o cale extraordinară de atac, informează G4Media, citând surse judiciare.

Trebuie precizat că, înainte de această decizie a Înaltei Curți, fiica fostului președinte al României, Ioana Băsescu, și Elena Udrea au primit, în primă instanță, 5 ani, respectiv 8 ani de detenție cu executare pentru corupție.

Ce i-a făcut pe procurorii DNA să recurgă la această cale extraordinară de atac
Conform sursei citate, decizia fost luată după ce procurorii DNA au ajuns la concluzia că hotărârea CJUE – care permite magistraților români să nu țină cont de deciziile CCR și ÎCCJ privind prescripția și să nu mai închidă dosarele penale – se aplică și în cazurile de corupție, nu doar în cele de fraudă cu fonduri europene, evaziune și contrabandă.

G4Media a scris că în mediile juridice, opiniile sunt împărțite privind impactul deciziei CJUE. Unii magistrați consultați consideră că decizia CJUE se aplică strict în procesele de fraudă cu fonduri europene, evaziune fiscală și contrabandă din moment ce CJUE a analizat o sesizare a Curții de Apel Brașov într-un dosar care vizează aceste infracțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.