Directorul CIA: „Rusia se va implica în alegerile intermediare din SUA”

56

Directorul CIA Mike Pompeo a susținut, într-un interviu acordat pentru BBC, că se așteaptă ca Rusia să se implice în alegerile intermediare ce vor avea loc în SUA în acest an.

Directorul CIA a precizat că nu există scăderi semnificative în tentativele Rusiei de a submina ordinea internă din SUA și din statele europene.

Deși serviciile secrete americane au cooperat cu cele din Rusia în operațiuni privind combaterea terorismului, Pompeo a declarat că încă mai vede Rusia ca pe un adversar și că împărtășește viziunea mai multor țări europene față de activitățile subversive ale Rusiei.

”Nu am văzut o scădere semnificativă a activității lor”, a afirmat Pompeo.

Întrebat dacă se așteaptă ca Rusia să încerce să se implice în alegerile intermediare din SUA care vor avea loc în acest an, Pompeo a răspuns afirmativ, însă a subliniat că SUA sunt capabile să asigure un proces electoral corect.

”Bineînțeles că mă aștept la asta. Am toată convingerea că vor încerca să facă acest lucru, dar sunt convins că America are capacitatea de a avea alegeri libere și corecte”, a declarat Pompeo, adăugând că SUA vor reacționa pentru a se asigura că impactul acțiunilor Rusiei nu va fi semnificativ.

Directorul CIA a mai spus că Statele Unite își păstrează angajamentul că a contracara acțiunile subversive ale Rusiei.

Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental. Moscova a negat în mod repetat aceste acuzații, potrivit cotidianul.ro

1 COMENTARIU

  1. Maaa… asta-i „politica ” internationala. Bine-nteles ca toata lumea, ar dori ca adversarii sai sa fie de o anumita „putere” si … sa aiba un anumit „comportament” si cat se poate, „pune o vorba buna”…. ( sau rea ) … il lauda, il ocareste… pune la bataie niste fonduri de acreditare ori discreditare sa „iasa ori sa nu iasa”… si uite asa… toata lumea face acest lucru, ce va mi toti „cocarjiti” atata ?!
    Important este ca toate aceste actiuni sa fie dinainte intuite, studiate si blocate, sa nu-si atinga „tinta”… ceea ce ma indoiesc io ca serviciile speciale americane sa nu le faca si nu numai ei… ci efectiv toata lumea, peste tot … Jocurile de culise au existat de cand e lumea lume si nu vor inceta niciodata !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here