Ioan Nuţu Tabără, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, a încasat în 2013 un salariu cumulat în valoare de 32.377 lei, bani obţinuţi din postura de angajat al Camerei Agricole până în iulie 2013, dar şi din postura de director al Direcţiei Agricole începând cu iulie 2013. La această sumă se adaugă încă 986 lei în baza unei convenţii civile cu Centrul de formare profesională a adulţilor.

 

Soţia sa, Camelia Tabără – şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud – a încasat anul trecut un salariu în cuantum de 43.906 lei. În plus, şefa ISJ Bistriţa-Năsăud a mai câştigat 9.160 lei din postura de consilier municipal şi alţi 4.856 lei în baza unei convenţii civile cu Societatea Română de Fizică în cadrul proiectului „Educaţia 2000+”.

Bugetul familiei a fost întregit de salariile încasate cei doi fii ai soţilor Tabără. Astfel, Sergiu Tabără, angajat al SC Phoenix Construct SRL – firmă ce aparţine lui Radu Chifa şi Petru Rus, totodată şi proprietarii Metropolis Grup –, a încasat anul trecut un salariu în valoare de 14.400 lei (1.200 lei, lunar), în timp ce Mihai Tabără, angajat al unei firme de software din Bucureşti – Eau de Web SRL – a încasat 24.499 lei (circa 2.041 lei, lunar), în 2013.

Averea familiei Tabără, conform declaraţiei de avere completată anul acesta de şeful Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, este una chiar modestă, astfel, soţii Tabără deţin 0,2 ha teren agricol la Sigmir, un apartament de 72 m.p. în municipiul Bistriţa şi un autoturism marca Opel, fabricat în 2005.

Conform documentului citat, familia Tabără a contractat în 2011 un credit bancar în valoare de 25.000 de euro, pe care vor trebui să îl achite până în 2026.

Ceea ce nu declară Ioan Nuţu Tabără şi ar fi trebuit să apară menţionat în declaraţia de interese, este faptul că domnia sa este unul dintre asociaţii Cooperativei Agricole de Gradul II Transilvania Nord-Vest, care, este foarte adevărat, nu a înregistrat vreo cifră de afaceri de la înfiinţarea ei, din 2011.

 

Fost primar de Miceşti, Flaviu Moldovan se ţine de agricultură şi în timpul liber

Ioan-Flaviu Moldovan, şef serviciu în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, a încasat în 2013 un salariu în valoare de 26.500 lei (circa 2.208 lei, lunar), la care se mai adaugă 50.000 lei, bani care provin din activităţi agricole. Soţia sa, director al Şcolii Generale din comuna Miceştii de Câmpie, a încasat anul trecut un salariu în valoare de 32.000 lei (în medie 2.666 lei, lunar).

Conform declaraţiei de avere completată anul acesta, Flaviu Moldovan deţine 50 ha teren agricol şi o casă de 60 m.p. în comuna Miceştii de Câmpie, unde de altfel are şi domiciliul, dar şi au autoturism Dacia Logan din 2005.

Potrivit declaraţiei sale de interese, Flaviu Moldovan deţine 50% din părţile sociale ale I.F. Ana Moldovan, a căror valoare ajunge la 250.000 lei, şi este asociat, tot cu 50% din părţile sociale, în SC Agrofam SRL, firmă înfiinţată la finele anului trecut şi care are ca obiect de activitate „activităţi auxiliare pentru producţia vegetală”.

Flaviu Moldovan a fost acţionar şi în cadrul SC Agrofam SA, firmă care a intrat în insolvenţă în 2012, iar la finele anului trecut instanţa a admis intrarea în procedura falimentului.

 

Fiecare cu averea lui

Declaraţiile de avere completate de soţii Hetrea-Stan Cornel şi Todosia, ambii angajaţi ai Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud nu coincid. Explicaţia constă în faptul că domnul Hetrea-Stan nu declară şi bunurile care sunt pe numele soţiei, bunuri care au fost obţinute în urma unor moşteniri, cu toate că era obligat conform legii.

Astfel, conform declaraţiei de avere completată de Todosia Hetrea-Stan – consilier superior în cadrul Compartimentului inspecţii de stat pentru industria alimentară al Direcţiei Agricole Bistriţa-Năsăud – averea familiei este compusă din 1,30 ha teren agricol în Orheiul Bistriţei, 0,35 ha teren intravilan în aceeaşi localitate, 0,96 ha teren intravilan şi 7 ha teren agricol în Săpânţa, judeţul Maramureş. Dacă proprietăţile pe care familia le deţine în Săpânţa sunt menţionate în declaraţia de avere a doamnei Hetrea-Stan, acestea nu apar menţionate şi în declaraţia de avere a soţului ei, angajat în aceeaşi instituţie pe post de consilier superior în cadrul Compartimentului inspecţii de stat în zootehnie, licenţe şi autorizare de depozitare. Un alt aspect interesant în acest punct este cu privire la suprafaţa de 1,3 ha deţinută în Orheiul Bistriţei, care în declaraţia de avere a Todosiei Hetrea-Stan apare ea drept titular pe întreaga suprafaţă, în timp ce în declaraţia soţului ei, în dreptul titularului este numele acestuia – Cornel Hetrea-Stan.

Situaţie similară întâlnim şi în cazul clădirilor avute în proprietate. Astfel, în declaraţia de avere a Todosiei Hetrea-Stan este precizat că deţine împreună cu soţul o casă de locuit de 150 m.p. în Orheiul Bistriţei, dar şi o casă de locuit de 60 m.p. în Săpânţa, obţinută prin moştenire. Acest din urmă bun imobil nu este însă menţionat şi în declaraţia de avere completată de Cornel Hetrea-Stan.

Cât despre autoturismele din dotarea familiei Hetrea-Stan, aici e fiecare cu maşina lui, cel puţin asta reiese din documente. Astfel, Todosia Hetrea-Stan precizează că deţine un autoturism marca Ford Focus, fabricat în 2003, în timp ce Cornel Hetrea-Stan precizează că deţine un autoturism marca Dacia 1310, fabricat în 2003.

Singurele rubrici care coincid din punct de vedere al menţiunilor sunt cele ale veniturilor financiare, rubrici în care soţii Hetrea-Stan scriu negru pe alb că în 2013 au încasat fiecare câte 21.924 lei (1.827 lei, lunar).

 

Mititean a fost jumătate de an director

Fostul director al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură până la jumătatea anului trecut, actualmente consilier superior în cadrul Compartimentului inspecţii de stat pentru controlul tehnic în produse şi valorificare legume şi fructe, Valentin Mititean Pop, nu stă cu mult mai bine la avere, faţă de colegii săi.

Potrivit documentului completat anul acesta, Valentin Mititean Pop deţine 2,47 ha teren agricol şi 0,31 ha teren intravilan şi o casă de 301 m.p. în comuna Josenii Bârgăului – bunuri obţinute prin moştenire, dar şi un autoturism marca Dacia Logan, fabricat în 2005.

În 2013, veniturile sale se cifrează circa 70.000 de lei. Astfel, din postura sa de director executiv al instituţiei până în luna iulie a anului trecut, Valentin Mititean Pop a încasat 43.328 lei, iar din postura de consilier superior a încasat 27.580 lei.

Soţia sa, angajata Primăriei Josenii Bârgăului, a încasat anul trecut 14.748 lei.

VALENTIN MITITEAN _2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.