Tribunalul Bistrița-Năsăud își va suspenda începând de joi activitatea, potrivit unui comunicat postat pe portalul instanțelor din România. Acțiunea de protest a magistraților bistrițeni vine după ce, pe 28 ianuarie, Camera Deputaţilor se va întruni în sesiune extraordinară pentru a dezbate un proiect privind abrogarea pensiilor speciale.

Magistrații de la Tribunalul Bistrița-Năsăud se alătură protestului a mai multor instanțe din țară.

Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud, întrunită în ședința din data de 22 ianuarie 2020, față de iminenta abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu (proiectul fiind pe ordinea de zi a Camerei Deputaților în data de 28 ianuarie 2020) a hotărât adoptarea următoarelor forme de protest:

Suspendarea activității începând cu data de 23 ianuarie 2020 și măsurile propuse pe perioada următoare, respectiv:

În perioada suspendării activității vor fi înregistrate și repartizate toate dosarele primite la instanță, precum și actele depuse ulterior, urmând să se efectueze procedura prealabilă și judecarea cauzei doar în dosarele cu caracter urgent” se precizează în comunicatul Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Astfel, completurile civile vor judeca doar ordonanțele președințiale, ordinele de protecție, suspendare executări silite, suspendare executare hotărâre judecătorească executorie în primă instanță, plasament și palsament de urgență, adopție și încuviințare adopție.

Cele de contencios administrativ și fiscal vor judeca doar ordonanțele președințiale, suspendare act administrativ, suspendare executare hotărâre pronunțată în primă instanță, calea de atac care vizează alte cereri de suspendare a executării.

Completurile penale vor judeca toate cauzele cu măsuri preventive de orice natură, precum și cauzele în care sunt persoane în executarea pedepsei sau persoane private de libertate.

Procedura prealabilă în cauzele care nu sunt urgente, precum și judecarea acestor cauze, vor fi amânate„, se mai arată în document.

Potrivit sursei citate, a fost aprobată stabilirea unei noi ședințe a Adunării Generale în data de 29 ianuarie, pentru rediscutarea măsurilor adoptate în funcție de hotărârea ce se va lua în Camera Deputaților referitor la pensiile de serviciu ale judecătorilor.

1 COMENTARIU

  1. Io as avea curajul sa-i dau afara pe toti cei care fac astfel de contestatii … sa vedem ce se intampla ! Stati linistiti ca n-ar fi o mare paguba … Sunt destui juristi, care muncesc pe jumatate salar din cat castiga cei din magistratura … ( sau poate cu mult mai putin ) .
    Cica merge ” padurarul ” la Directorul de la silvicultura… si se plange si se cauna… cat de grea este viatza padurarilor, cat de frig este in padure, cate riscuri are acolo unde hotii de lemne il pandesc sa-l omoare, animalele salbatice sa-l ” manance „… etc. etc. etc.. cum il napadesc reumatismele peste tot si cat de rau il dor toate cioantele s.c.a. …
    Direcorul, … il asculta atent… analizeaza situatia… se gandeste si-i propune , sa vina la sedul unitatii unde salariul este mai MARE , caldura, nu-i ploaie, zapada, frig, nici animale… nici hoti ( de lemne din padure ) , sa faca paza la sediu si ca in locul sau, deja s-a gandit sa numeasca pe altcineva… astfel ca din ziua urmatoare sa faca schimbul intre ei , la care padurarul sare ca ars : ” Apoi… NUUU DOM’ DIRECTOR… LASATI… ASA AM ZIS IO daca dvs m-ati intrebat … STITI… DEJA M-AM OBISNUIT… CUNOSC BINE SITUATIA, LOCUL… HOTII DE LEMNE… ANIMALELE… AM IO GRIJA SA MA FERESC SI DADE N-OI PATZI NIMIC… ma multumesc si ma descurc si cu salarul pe care il am …
    NOPOI CAM TOT ASA-I … Eu le-as propune sa fie mutati la Politia si/sau Jandarmeria Nationala si sa fie schimbati cu ofitzerii licentiati in drept… sa faca schimb de job … si acestia s-ar multumi daca le-ar da NUMAI 10% in plus la salarul pe care il au si care-i 30% din cat are un magistrat si… care cu adevarat se ocupa si combate hotia si crima organizata in tzara … sa vedeti cum ar sari in sus ca arsi… precum acest ” padurar ” …in fatza directorului sau .
    Va garantez io ca justitia s-ar realiza mult mai ” corect si mai rapid ” si cu salariile mult mai ” modeste ” . Ganditiva cum munceste un miner intr-o mina, oricare ar fi ea… pe un salar de cel mult 25-30 de milioane de lei vechi …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here