DIICOT BN, gafe peste gafe! Procurorii au căutat un suspect mort de 8 ani şi-au ajuns la Opre în Dumitra!

1016

Zilele trecute, DIICOT – Structura Centrală anunţa cu mare pompă efectuarea a sute de percheziţii în câteva zeci de judeţe, în dosare penale care vizau câteva sute de inculpaţi. Printre structurile teritoriale care au efectuat astfel de acţiuni s-a aflat şi DIICOT Bistriţa-Năsăud, care are în vizor un dosar de evaziune fiscală. Sub lupa anchetatorilor este o firmă de comercializare a pieilor de animale, care, începând cu 2009, a constituit un grup infracţional organizat care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, prejudiciul calculat cifrându-se la jumătate de milion de euro. Toate bune şi frumoase, dar ce să vezi, procurorii bistriţeni, din totalul celor 25 de percheziţii efectuate în Bistriţa-Năsăud, dar şi pe raza a altor 8 judeţe plus în Capitală, au greşit la una “andrisantul”. Şi asta din cauză că nu au verificat nişte chestii elementare, care, culmea, erau la îndemâna oricărui civil, darămite a a unor anchetatori cu ştaif. În plus, procurorii au descins la adresa cu pricina însoţiţi de mascaţi de parcă acolo ar fi fost ditamai interolpii periculoşi. Avea să afle acolo că suspectul este de fapt mort de vreo 8 ani buni.

 

Concret, procurorii Antimafia din Bistriţa-Năsăud au în vizor firma Gioconda Piel SRL, care, în scripte, are acum sediul în cartierul bistriţean Viişoara. Asta după ce în urmă cu câţiva ani mai trecuse şi prin Unirea, dar şi pe str. Locontenent Călin din buricul Bistriţei. Mai pe la începuturi însă, în 2008, administratorul de atunci al Gioconda Piel, Constantin Gheorghian, închiriase un spaţiu, un depozit, în Dumitra, de la Ioan Opre. Contractul de comodat, potrivit surselor noastre a fost încheiat între persoane fizice şi nu între cele juridice. Dar asta este mai puţin important. Cert este faptul că, în 2010, Constantin Gheorghian decedează într-un accident de circulaţie în Austria, iar la scurt timp firma este preluată (majoritatea părţilor sociale) de soţia acestuia, Dina Gheorghian, iar cu 3% figurează Anatolii Gureu. Atât Dina Gheorghian, cât şi Anatolii Gureu sunt originari din Republica Moldova, femeia dobândind între timp cetăţenia română. De altfel, cei doi sunt rude, Dina Gheorghian fiind fiica lui Anatolii Gureu. După decesul lui Constantin Gheorghian, în 2011, a expirat şi contractul de comodat, în acest sens fiind notificat Registrul Comerţului, iar punctul de lucru a fost radiat.

 

Au ajuns la Opre! Acolo au aflat că suspectul e mort de 8 ani

 

Conform acțiunilor concrete, se pare că procurorii nu au mai verificat dacă Gioconda Piel SRL mai folosește sau nu acel depozit în Dumitra și dus ață acolo să verifice actele acestei firme. Și au nimerit procurori și mascați, taman la omul de afaceri Ioan Opre. Culmea este faptul că, Ioan Opre a fost zgândărit și el în ultimii aproximativ 4 ani de a face cu procurorii DIICOT, în concluzie aceștia cunoșteau adresa. Mai mult decât atât, anchetatorii au avut până acum la îndemână toate pârghiile să…


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita de la orice punct de difuzare a presei.

1 COMENTARIU

  1. Da de ce-i „gafa ” ? Cine dr.acu sa stie ca unul care ar urma sa faca obiect al muncii de politie ori procuratura, va fi mort pe cand i se vor afla potlogariile ?
    Altceva insa nu functioneaza prea bine la Politie si la aceste echipe de interventie si anume, asa cum se intampla la jandarmerie ( unde exista echipe de investigare si de pregatire a fiecarei actiuni jandarmeresti in parte ) si politia sa aiba echipe de cercetare si de investigare pentru pregatirea interventiilor in fortza, care sa culeaga datele si informatiile necesare exact al locului si persoanei care urmeaza sa ” fie ridicata pe sus ” … fara ” gafe ” , sau daca se face totusi acest lucru, atunci inseamna ca se face prost ori de catre personal calificat doar ” la pune x-ul ” ( ca la politruci ) cu posturi date ” prin atribuire directa” ( adica de prost meserias ) ! NOOO AIA-I GAFA… nu faptul ca echilepe de interventie nu gasesc pe cine cauta, sau efectiv ” sparg usile ” altora ! Investigarea, documentarea , conducerea si organizarea din timp a misiunilor si nu actionarea doar la „plezneala ” ! FARA SUPARARE… DOMNILOR POLITZAI ( sau DNA-nisti ) !
    Stiu ca nu va place cand cineva va da cu „putarele ” peste nas, dar organizati-va bine misiunile si din timp si nu veti mai ” sparge usile altora ” … si nu veti mai pune pe nimeni in stare de … ” avort neplanificat de spaima ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here