Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au constituit un grup infracțional organizat, specializat în comercializare de țigarete de contrabandă.
La data de 22.02.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Covasna împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Covasna au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare, pe raza județului Covasna, în urma cărora au fost ridicate 4.611 de pachete de țigarete, de diferite mărci, care nu prezentau timbre fiscale, 14 telefoane mobile, precum și sumele de 78.138 de lei și 9.750 de euro.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Brașov, al lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Covasna – Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Criminalistic și Biroul de Investigații Criminale, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Covasna, al jandarmilor din cadrul I.J.J. Covasna și Grupării de Jandarmi Mobilă „Burebista” Brașov, precum și al specialiștilor din cadrul Biroului Vamal Regional Brașov, conform comunicatului DIICOT.

Citește și: DIICOT și IPJ Cluj explică metoda de racolare “loverboy”, pe seama escaladării fenomenului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.