Diana Morar către Ovidiu Crețu: Veți da socoteală în fața bistrițenilor! Viziunea administrației este obtuză și se simte lipsa unor specialiști în urbanism

193

Diana Morar, consilier municipal liberal, a lansat în spațiul public o scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Bistrița, Ovidiu Victor Crețu, prin intermediul căreia îi reproșează acestuia faptul că nu ascultă vocea cetățenilor municipiului și s-a încăpățânat să își susțină propriile idei, însă deciziile luate au fost proaste. Aleasa liberală mai arată că viziunea administrației este obtuză și se simte lipsa unor specialiști în urbanism, care să traseze direcții de dezvoltare arhitecturală acestui oraș medieval.

Prin intermediul scrisorii deschise, Diana Morar îi solicită lui Ovidiu Crețu să ia atitudine în ceea ce privește extinderea parcului municipal, dar și pentru modernizarea Pădurii Codrișor, care ar putea deveni un loc de promenadă în care bistrițenii să își petreacă timpul liber, proiect care a rămas însă la stadiu de promisiune.

În calitate de consilier local, am discutat cu mai mulți locuitori ai municipiului și absolut toți susțin că avem un parc minunat, ca o grădină englezească. Vedem cu toții că se impune extinderea urgentă a parcului municipal înspre zona Codrișor, proiect pe care l-ați ignorat, domnule primar și ați sperat într-o centură ocolitoare fantastică ce nu s-a mai realizat. Din păcate nici amenajarea Pădurii Cordișor nu s-a mai realizat și e tot la stadiul de promisiune. Noi, consilierii locali ai PNL vrem să fim constructivi și considerăm că odată cu amenajarea zonei de promenadă de pe malul râului, a pistelor de bicicletă o să avem un oraș de poveste! E păcat că nu ascultați vocea oamenilor care v-au acordat încredere și de cele mai multe ori ați forțat nota, v-ați încăpățânat și ați luat decizii proaste„, a scris Diana Morar în scrisoarea sa.

Consilierul municipal a comentat și despre faptul că Primăria Bistrița a desființat un teren de sport din cartierul Subcetate pentru care s-au cheltuit circa 20.000 de euro din bugetul local, dar și alte investiții nu tocmai reușite ale administrației locale. Totodată, Diana Morar critică viziunea administrației locale în materie de urbanism.

E cazul terenului de sport din Subcetate care s-a construit la ordinul d-voastră și acum e desființat, deoarece s-a construit ilegal. E la fel cu merele de plastic, cu struții și cu alte investiții inoportune, cum ar fi pârtia de schi ce funcționează 5-6 zile pe sezon. Domnule primar, la un moment dat veți da socoteală în fața bistrițenilor pentru toate aceste decizii. Deocamdată, viziunea administrației este obtuză și se simte lipsa unor specialiști în urbanism, care să traseze direcții de dezvoltare arhitecturală acestui oraș medieval. Până la implementarea unor proiecte adevărate, avem situația Parcului Municipal, o oază de relaxare transformată-n hărmălaie! Spun asta deoarece în ultimii ani, parcarea Sălii Polivalente a devenit un teren pentru speculanții cu activități de bâlci!„, a mai scris aleasa liberală.

Diana Morar a venit și cu câteva soluții privind reconfigurarea Parcului Municipal.

Au trecut 5 ani de la inaugurarea investiției și din acest moment Parcul Municipal poate fi reconfigurat și astfel nu mai dăm vina pe proiectant. De aceea, vă propun trei soluții:
– aleile principale care sunt foarte înguste ar trebui lărgite, prin mutarea pistei de biciclete care traversează parcul.
– realizarea unui un spațiu mai retras pentru mămicile cu cărucioare, prin reconfigurarea labirintului din gard-viu, care nu a fost udat și s-a uscat.
– amenajarea unui spațiu pentru iubitorii de animale, unde câinii pot fi lăsați liberi, cu acces la cișmea și băncuțe pentru stăpânii de animale. Terenul viran din zona Turnului Dogarilor ar fi ideal, chiar dacă acolo ați promis un skate-park ce iată, nu s-a mai realizat, spre fericirea vecinilor din apropiereprecizează consilierul local.

Sunt investiții minime pe care le puteți realiza, mai ales că sunt solicitate de o mare parte din bistrițeni. Însă până atunci, e obligatoriu să facem ordine! Consider că am depășit demult perioada bâlciurilor și dacă vrem să fim europeni trebuie să începem cu disciplina, în primul rând„, a mai subliniat Diana Morar.

Ttodată, aleasa liberală s-a adresat și colegilor din Consiliul Local Bistrița.

Colegi consilieri, vă rog să analizați solicitările mele și să facem puțină ordine în Parcul Municipal! Să terminăm cu «kitschurile» și să devenim civilizați! Iar acest lucru trebuie să înceapă din sala de Consiliu Local, cu noi toți, în primul rând. Sumele pe care le încasăm la bugetul local sunt derizorii, 1leu/mp/zi dar ceea ce facem cu acea zonă ne costă pe toți. Unii ar putea spune că părinții și copiii se bucură, dar zona nu e potrivită pentru activități distractive ce se regăsesc în târgurile din mediul rural. De aceea, solicit ca Primăria Bistrița să renunțe la închirierea parcării de la Polivalentă și să interzică aceste activități zgomotoase și inutile. Acei comercianți se pot duce în parcările din centrele comerciale sau la târguri, dacă vor să facă bani din astfel de activități. E timpul să terminăm cu kitschurile și să ascultăm vocea celor care ne-au ales să facem administrație, să luăm decizii pentru cetățeni, nicidecum pentru interese financiare ale unor speculanți în cârdășie cu unii funcționari din primărie!„, a conchis Diana Morar.

2 COMENTARII

  1. Da doamna draga, „va da „… la urmatoarele alegeri , dar ce ziceti daca va iesi primar tot dumnealui ? Eu sper ca de PNL-isti si in general de toti cei din opozitia de astazi, sa nu mai auzim si sa nu mai ajunga la butoane in veci … !
    Dvs toti acestia, sunteti buni doar ” in opozitie ” ptr ca sunteti destul de vocali, ba si violenti pe ici pe colo… si-i ok asa !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here