Primăria Bistrița va organiza o dezbatere publică pe tema subvenționării taxei de salubrizare, aceasta urmând să aibă loc pe data de 26 martie. 

Administrația locală din Bistrița a hotărât că va acorda subvenții din bugetul local pe anul 2020 pentru taxa de salubrizare, astfel încât bistrițenii să plătească doar 6,6 lei/persoană/lună în loc de 11,5 lei/persoană/lună.

Măsura ar urma să se aplice abia de luna viitoare, Primăria Bistrița fiind nevoită să urmeze pașii prevăzuți de legislație și să pună proiectul de hotărâre care prevede acordarea subvenției în consultare publică și abia apoi să îl supună votului Consiliului Local Bistrița.

Subvenția pentru taxa de salubrizare va intra de la 1 aprilie, asta pentru că am fost nevoiți să punem în consultare publică proiectul de hotărâre pe care l-am inițiat. Noi trebuie să îndeplinim toate condițiile legale. În ședința de Consiliu Local de la sfârșitul acestei luni vom adopta proiectul de hotărâre și de la 1 aprilie taxa va fi subvenționată. Pe primele trei luni ale anului cetățenii vor plăti taxa nesubvenționată, așa este legal, deoarece nu se poate aplica retroactiv o hotărâre”, a explicat, în timpul unei conferințe de presă, viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae.

În aceste condiții, pentru a respecta procedura, Primăria Bistrița este nevoită să organizeze și o dezbatere publică pe această temă privind subvenționarea taxei de salubrizare.

Dezbaterea va avea loc pe 26 martie, de la ora 16:00, în sala de ședințe a Primăriei Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here