La 10 iulie 1919, Walter Owen Bentley a fondat marca de mașini Bentley cu viziunea de a crea „o mașină bună, o mașină rapidă, cea mai bună din clasa sa”.

Moștenirea bogată a companiei se reflectă în fiecare dintre vehiculele sale, de la Bentley Bentayga  până la Bentley Continental GT. Acum, la 100 de ani de la înființare, Bentley se concentrează la ceea ce va aduce următorul secol.

O dată cu aniversarea a 100 de ani, Bentley a dezvăluit conceptul EXP 100 GT, un vehicul 100% electric cu o autonomie de până la 700 km, menit să arate cum ar putea evolua automobilele de lux în 2035.

Grupul motopropulsor este format din patru motoare electrice cu un cuplu maxim de 1.500 Nm, propulsând conceptul Bentley EXP 100 GT de la 0 la 100 km/h în 2,5 secunde și o viteză maximă de 300 km/h, potrivit Bentley. Marca de lux de la Crewe susține că viitoarea tehnologie a bateriei va permite o încărcare de până la 80% în doar 15 minute, contribuind în același timp la menținerea greutății la 1.900 kg.

Design Bentley EXP 100 GT

Exteriorul elegant și clar definit al lui Bentley EXP 100 GT explorează direcția viitoare de design a mărcii de lux. Încorporează ADN-ul inconfundabil al companiei cu succes, rămânând recunoscut instantaneu ca Bentley. Similar celorlalte masini Bentley precum celebrului R-Type Continental din spate, farurile rotunde care se suprapun pe grilă  precum celebrul Bentley Blower și o caroserie lungă și grațioasă amintește de modelele celebre de altădată.

Fabricat din componente ușoare din aluminiu și fibră de carbon, cel mai recent concept de mașină Bentley încorporează ceea ce compania descrie ca fiind o serie de materiale durabile.

Măsurând 5,8 metri lungime și aproape 2,4 metri lățime, mașina este construită din aluminiu și fibră de carbon, cu alte elemente decorative din cupru și aluminiu. „Busola” este numele dat culorii exterioare a lui Bentley EXP 100 GT, creată folosind un pigment special care este fabricat sintetic din cenușă de coajă de orez refolosită pentru a fi utilizată pe EXP 100 GT, pentru a reduce poluarea.

Pe lângă vopseaua specială, alte inovații notabile includ utilizarea unui lemn cu infuzie de cupru de 5.000 de ani, material textil 100% organic asemănător pielii, covoare din lână britanică și suprafețe interioare din bumbac brodat. Toate acestea, spune Bentley, sporesc atractivitatea acestei mașini grandioase a viitorului.

Partea din față a mașinii este prevăzută cu o grilă matrix iluminată care răspunde atunci când o persoană se apropie de mașină. Între timp, în spate, o secțiune a portbagajului în formă de potcoavă este compusă dintr-un ecran OLED tridimensional, unde efectele de iluminare se îmbină cu lămpile din spate ale mașinii.

Asistentul AI Bentley

Bentley EXP 100 GT folosește inteligența artificială în viziunea sa pentru limuzinele de lux ale viitorului, care ia forma Asistentului personal Bentley care poate „crea experiențe personale de condus”, cu puncte de informații de-a lungul unui anumit traseu, precum și sugestii de călătorie și experiențe de lux disponibile în apropiere.

Alte elemente care adaptează experiența pasagerilor pentru o călătorie de neuitat includ roțile aeroactive care se ajustează dinamic pentru a oferi eficiență sau o senzație de performanță, în timp ce anvelopele inteligente Pirelli își adaptează forma în funcție de condițiile meteorologice sau de cererea șoferului.

În interior, scaunele biometrice adaptabile pot fi, de asemenea, configurate în trei moduri diferite, spune Bentley, în funcție de modul de condus pe care îl folosește șoferul, modul autonom sau manual. Temperatura, poziția pasagerului și condițiile de mediu sunt monitorizate pentru a oferi un confort optim în toate condițiile.

Aici, Asistentul personal Bentley învață și se adaptează la nevoile ocupanților săi pe baza cunoștințelor sale. Suprafețele reactive ale scaunelor răspund la poziția pasagerului în timpul conducerii și oferă automat un sprijin îmbunătățit acolo unde este necesar, spune Bentley. Biometria este, de asemenea, folosită aici pentru a urmări mișcările ochilor și ale capului, precum și tensiunea arterială pentru a adapta și mai mult mediul din cabină la nevoile pasagerilor.

Ocupanții interacționează cu Asistentul personal Bentley prin gesturi cu mâinile către interfețele Cumbria Crystal din față sau din spate care interpretează comenzile și oferă cinci moduri cu propriile caracteristici: Enhance, Cocoon, Capture, Re-Live și Personalize. Enhance adună informații din mediul exterior, cum ar fi lumina, sunetul, mirosul și aerul, pentru a simula experiența de condus a unei decapotabile.

Cocoon folosește purificarea aerului, în timp ce zonele de sticlă devin opace pentru mai multă intimitate; Capture înregistrează evenimente atât din interiorul, cât și din exteriorul vehiculului, care apoi devin „parte a istoriei unice a mașinii tale.” Re-Live este un fel de colecție de amintiri din călătoria cuiva, în timp ce Personalize combină elemente ale diferitelor moduri selectate de șofer.

Autonomie Bentley EXP 100 GT

Folosind tehnologia de ultima generatie a bateriei, EXP 100 GT oferă o densitate de energie de cinci ori mai mare decât cea convențională, fiind nevoie de doar 15 minute pentru a se încărca până la 80% din capacitate.

De asemenea, vine cu un management inteligent al puterii și al încărcării, prin care încărcarea este asigurată automat de Asistentul personal Bentley.

Într-o încercare similară de a face transportul de lux mai sustenabil, Aston Martin și-a dezvăluit vehiculul său concept Lagonda Vision, 100% electric și autonom, la Salonul Auto de la Geneva 2018, care a prezentat un interior luxos din cașmir, mătase și fibră de carbon.

Articolul a fost redactat cu ajutorul dealerului auto rulate sau noi, BCCH Auto Switzerland

Așadar, dacă îți cauți o nouă mașină pentru anul 2022, recomandăm cu încredere să te uiți la modele Bentley disponibile pe site-ul celor de la BCCH Auto Switzerland.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.