Deputatul Petru Calian, scos din randul damelor de la Nana

Procesului in care Natalia Horje este acuzata de trafic de persoane a continuat marti, 14 februarie, la Tribunalul Cluj cu noi audieri. De aceasta data, in fata judecatorului s-au prezentat atat angajati ai clubului, cat si oameni de afaceri sau politicieni care au trecut pe la Nana Club. Marea surpriza a fost insa decizia judecatorului de caz de a nu-l mai chema in calitate de martor pe deputatul PDL Petru Calian, declaratiile acestuia cu privire la cauza fiind cel mai probabil irelevante.

Ultimele declaratii ale martorilor audiati

La termenul de saptamana trecuta au fost chemati pentru a da declaratii atat simplii angajati ai localului, cum este cazul barmanitei Simona, cat si fete cunoscute mediului public, cum ar fi consilierul judetean din partea PNL Mihai Szeplekan sau omul de afaceri Dan Danci. Inainte de a intra in sala de judecata, acesta a declarat ca localul despre care procurorii sustin ca ar fi fost un bordel nu era altceva decat un club normal si nimic mai mult. „ Am fost acolo odata cu ocazia unui majorat. Nu era nimic neobisnuit sau care sa duca la concluzia ca acolo s-ar practica prostitutia.” a declarat Dan Danci pe holurile tribunalului. In contradictie cu cele spuse de catre omul de afaceri apar declaratiile uneia dintre martorele de la dosar care s-a constituit parte vatamata, a carei declaratie de la dosar arata ca acesta a trecut de mai multe ori pe la club. „A aparut un domn Dan, despre care am inteles mai tarziu ca este directorul de reteaua de telefonie mobila Orange din Cluj-Napoca, care dupa ce m-a vazut m-a abordat cerandu-mi sa ma duc cu el in separeu ca doreste sa ma cunoasca mai bine. Numitul Dan si-a afirmat in separau dorinta de a ma cunoaste mai bine, spunandu-mi ca el este casatorit, dar ii place sa se distreze, ca ii place viata si daca se poate sa ne mai intalnim si sa-i las numarul meu de telefon. Acesta mi-a aratat poze pe telefonul mobil cu cei doi copii ai sai si m-a laudat ca arat bine”, spune P. Ioana. Declaratia ei este „intarita” de un alt martor din dosar, barmanul Lucian Jimboreanu. „Si acesta statea cu fete la consumatie. Mi s-a adus la cunostinta ca se numeste Danci Calin Dan“ declara martorul in dosar.

Dupa audierea omului de afaceri, a urmat randul liberalului Mihai Szeplekan sa dea declaratii cu privire la cele vazute la clubul condus de catre Natalia Strechi.  Conform spuselor acestuia, procurorul l-a intrebat despre modul in care a ajuns sa cunoasca localul, cat si despre calatoriile pe care fetele de la Nana le-au facut alaturi de deputatul Petru Calian la Bucuresti sau la Baia Mare. La iesirea din sala de judecata, Szeplekan a declarat pentru presa ca a ajuns prima data la club prin intermediul fostului consilier local PRM  Mircea Petric, care era familiar cu localul. Conform spuselor acestuia, Mircea Petric fi sunat la interfon si s-ar fi prezentat drept “Petric”, dupa care le-a fost deschisa usa. “Dupa o gala Local Combat organizata la Cluj, au fost mai multi sportivi dornici de o petrecere in club. Nu s-a intamplat nimic deosebit in acea noapte”, a declarat Szeplekan.
Mihai Szeplekan ne-a mai relatat ca atunci cand a intrat pentru prima data in bar, a fost surprins de faptul ca pe unele fete le cunostea, acestea fiind membre de partid sau simpatizante. In legatura cu suspiciune ca ar fi intretinut relatii sexuale cu animatoarele localului, consilierul judetean s-a aparat aratand ca acest lucru nu ar fi fost oricum posibil din motive obiective, in acea perioada el fiind operat. “Am adus in fata instantei documente medicale care atesta faptul ca in acea perioada am fost supus unei operatii, lucru care ma impiedica sa intretin relatii sexuale” a declarat acesta.

Decat sa il audieze pe Calian mai bine audiaza un fost barman

Tot cu privire la activitatea clubului de noapte a fost audiata si o domnisoara pe nume Simona, care a ocupat functia de barman al localului aproximativ doi ani. Aceasta ne-a declarat ca in general activitatea barului era una normala insa dupa o perioada a inceput sa simta o oarecare presiune din partea clientilor, moment in care a decis ca este momentul de a-si gasi alt loc de munca. “ Existau si unii clienti care insistau, insa nu avea niciun sens. Dupa o perioada am observat ca localul aducea mai degraba a club de noapte, din acest motiv am decis sa plec”, a declarat fost angajata a Nataliei Strechi.  

Un aspect deosebit de important referitor de derularea dosarului in cauza este legat de decizia judecatorului Luminita Firicel de a scoate de pe lista martorilor care urmau sa dea declaratii. Astfel, chiar daca judecata se desfasoara cu usile inchise, am reusit sa aflam faptul ca la finalul termenului de judecata, dupa audierea martorilor prezenti si inainte de stabilirea urmatorului termen, judecatorul cauzei a decis faptul ca audierea ca martor a lui Petru Calian, deputatul din partea PDL, nu se mai impune si nici nu este necesara. Aceasta decizie neasteptata ridica mai multe semne de intrebare, cu atat mai mult cu cat exista declaratii la dosar apartinand unor foste animatoare care sustin faptul ca acestea ar fi intretinut relatii sexuale cu politicianul contra cost. In apararea s-a, Petru Calian arata la acel moment, intr-un mod absolut demn de o opera de Caragiale, faptul ca nu le-a platit niciodata si nici nu a intretinut relatii sexuale cu ele, el dorind de fapt sa faca un studiu pentru o viitoare lege a prostitutiei.

La un termen anterior, Luminita Firicel judecatorul cauzei, a hotarase ca pana la o solutie pe fond,  judecarea procesului sa se deruleze cu usile inchise. Motivul pentru care presa nu mai are acces in sala de judecata este datorat faptului ca la momentul functionarii clubului de noapte, una dintre partile vatamate era minora.

Ce VIP-uri au mai trecut pe la Nana

Cine sta in Top?

Conform partilor implicate si Sorin Dan, patronul de la City Plaza, precum si altii sunt amintiti in acest dosar. Martora S. S-Madalina, a sustinut in fata procurorilor ca, Sorin Dan si Mircea Buteanu, patronul de la Diesel Club, se numarau printre clientii fideli ai clubului si cunoscuti ai patroanei, Natalia Strechi.
„Printre clientii care frecventau Nana Club pot sa amintesc pe Mircea Buteanu, patronul de la Club Diesel, un alt client era Danci Dan, despre care stiu ca era director Orange, un domn de aproximativ 45 de ani pe nume Sorin care stiu ca este patron la City Plaza ”, spune S. S-Madalina, una dintre fetele care au practicat prostitutia la „Nana”. Un client al acestui local, Mircea Schmidt, sustine ca si unul dintre membrii fondatori ai Bancii Transilvania, grupului Astral si Imofinance s-a distrat pe Baba Novac.
„Sorin Ghite mi-a spus ca doreste sa se distreze cu niste fete dar nu stiu daca aceasta intalnire necesita obligativitatea fetelor de a intretine relatii sexuale cu acestia. Eu personal am solicitat Nataliei de cateva ori sa-mi faciliteze intalnirea in diverse ocazii cu unele dintre fete din Nana Club, cu care ulterior am intretinut relatii sexuale”, declara Schmidt.
Printre cei care au trecut pragul barului se mai numara nepotul lui Silviu Prigoana, Daniel Prigoana, patronul firmei de materiale de constructii Sanvel, Gabriel Silvesan, fiul patronului de la Hotel Rimini, Andrei Fatol, unul dintre administratorii clubului Obsession, Carol Lang , arhitectul Marius Ardelean, autorul contestatului proiect „Pellicer” de la Olympia Business Center de pe Dorobantilor, rusul Sergey Pashanin, directorul general adjunct al combinatul Mechel, comisarul sef al IPJ Cluj, Ciorba Zaharia sau cantaretul Tudor Chirila

Sabin Ripan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here