Deputatul Ionuţ Simionca (PMP), la prima iniţiativă legislativă. De la ce i-a venit ideea

376

Deputatul bistriţean Ionuț Simonca (PMP) a depus la Parlament un proiect de lege, susținut de încă alți 74 de parlamentari din diferite partide, prin care se cere tuturor proprietarilor de spații publice, care nu au aviz de funcționare de la pompieri, să afișeze panouri prin care toți cei care vor intra în acele spații să știe că acel loc nu are avizul de securitate împotriva incendiilor.

Iniţiativa legislativă a fost prezentată în cadrul unei conferinţe de presă susţinută, marţi, de deputatul bistriţean, alături de deputatul Eugen Tomac, liderul Grupului Parlamentar PMP, la Palatul Parlamentului.

 

 Ideea acestei propuneri legislative mi-a venit în urma tristelor evenimente de la clubul Colectiv și Bamboo. Știu că nimic din ce s-a întâmplat acolo nu mai poate fi reparat, dar prin adoptarea acestui proiect pot fi evitate pe viitor și alte evenimente cu deznodământ similar. (…) Până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, beneficiarii investițiilor în construcții și amenajări publice vor avea obligația de realizare și amplasare a unor panouri de înștiințare în dreptul intrărilor spațiilor respective. Panourile de înştiinţare vor avea următorul conținut tipărit cu litere de tipar de culoare de avertizare  galben de minimum 10 cm pe fundal alb: <Acest spațiu funcționează fără autorizaţia de securitate la incendiu>. 

Beneficiarii investițiilor care nu vor respecta acest minimum de decență și responsabilitate vor suporta sancțiuni contravenționale aspre.

Pe de altă parte, beneficiarii investițiilor cu autorizație de securitate la incendiu vor monta panouri de înștiințare cu următorul conținut: <Acest spațiu funcționează cu autorizaţia de securitate la incendiu nr. …… din…….. 20……. >a declarat Ionuț Simionca.

Potrivit proiectului propuse de Ionuţ Simionca, panourile cu mesajele de înştiinţare ar urma să fie amplasate de proprietarii localurilor în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a legii, în caz contrar riscând sancţiuni contravenţionale cu sume cuprinse între 20.000 și 50.000 lei.

2 COMENTARII

  1. Da don deputat asta înseamnă că dacă eu întru intr-,un asemenea local imi asum răspunderea,deci intr-un cuvant eu mor pe propria mea răspundere .

  2. Da don deputat asta înseamnă că dacă eu întru intr-,un asemenea local imi asum răspunderea,deci intr-un cuvant eu mor pe propria mea răspundere.
    Foarte bine gândit ,un local nu poate funcționa atâta timp cat nu are toate autorizațiile aprobate.Eu scriu cu litere mari asa cum ai specificat ESTI DEGEABA dacă până acuma atât ai reusit să gândesti .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here