Deputații au votat astăzi propunerea legislativă cu privire la hărţuire

36
Sursa foto: realitatea.net

Camera Deputaţilor a votat, astăzi, în calitate de for decizional, propunerea legislativă cu privire la hărţuire, mai exact, hărţuirea sexuală şi cea psihologică vor fi interzise atât în spaţiile publice, cât şi în privat. 

Oana Bîzgan este iniţiatoarea propunerii, potrivit comunicatului acesteia, „hărţuirea din spaţii publice afectează un număr foarte mare de fete şi femei din România, respectiv opt din zece românce spun că nu se simt în siguranţă când merg pe stradă noaptea, iar patru din zece nu se simt în siguranţă nici în timpul zilei, în timp ce şapte din zece femei din România nu se aşteaptă ca vreo altă persoană să intervină dacă sunt hărţuite pe stradă.”

Propunerea legislativă iniţiată de Oana Bîzgan va rezolva două necesităţi majore ale cadrului legislativ actual: interzicerea tuturor formelor de hărţuire ce nu intră sub spectrul legii penale sau al relaţiilor de muncă, precum şi sancţionarea lor cu amendă contravenţională cuprinsă între 3.000 şi 10.000 de lei.

Propunerea legislativă a fost semnată de 75 de parlamentare şi parlamentari din toate formaţiunile politice, atât de la putere, cât şi din opoziţie, conform Mediafax.

1 COMENTARIU

  1. Barbatii si femeile care vor partener de sex sau pentru casatorie pot intra si sa cucereasca pe siteuri de matrimoniale. Sunt destule in ROMANIA, unde este usor sa ai cont si sa comunici cu cineva de sex opus care este singur (a) si disponibil (a). b..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here