Demiteri în Guvernul României. Premierul Nicolae Ciucă a demis, joi seara, mai mulți oficiali din Guvern care fuseseră numiți de fostul prim-ministru, Florin Cîțu.

​Ion Vasile, președinte, cu rang de secretar de stat, al Administrației Naționale a Rezervelor Statului, și Gabriel Marius Mureșan, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), au fost demiși joi prin decizii semnate de premierul Nicolae Ciucă.

Un alt secretar de stat din Ministerul Culturii, Liviu Brătescu, prim-vicepreședinte PNL Iași, a fost eliberat la cerere din această poziție în care fusese numit în Guvernul Ludovic Orban, potrivit Hotnews.ro.

Tensiuni la nivel înalt între premier și conducerea PNL 

Potrivit unor surse politice, există în prezent o situaţie tensionată între liderul PNL, Florin Cîțu şi premierul Nicolae Ciucă. Florin Cîțu este supărat pe prim-ministru după ce ministrul Dan Vîlceanu a fost atacat de acesta în timpul unei ședințe de guvern.

Premierul Nicolae Ciucă l-ar fi mustrat în şedinţa de Guvern pe ministrul Fondurilor Europene din cauza faptului că a atacat mai mulţi social-democraţi.

Dan Vîlceanu a negat incidentul. „Nu a fost niciun fel de critică față de nimeni, a fost o recomandare ca pe viitor să evităm astfel de situații… Sunt discuții pe care le avem în Guvern”, a explicat ministrul Proiectelor Europene.

Florin Cîțu nu crede că premierul Ciucă ia apărarea miniștrilor PSD

Întrebat dacă premierul Ciucă i-a reproşat ministrului Dan Vîlceanu criticile aduse într-un briefing de la Guvern miniştrilor PSD de la Muncă şi Sănătate, Florin Cîţu a răspuns că nu crede că s-a întâmplat așa ceva.

„Eu nu cred că există aşa ceva, nu cred că s-a întâmplat aşa ceva”, a spus preşedintele PNL, despre faptul că premierul le ia apărarea miniştrilor PSD.

Potrivit sursei citate, premierul Ciucă l-a numit, tot joi, pe Ștefan Rohnean în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale Anti-Doping, pentru un mandat de 5 ani și pe Florin Sergiu Dobrescu în funcția de secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Sursa: stirilekanald.ro

Citește și: A plecat la școală și dusă a fost! Adolescentă din Beclean, căutată de familie și polițiști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.