Demascarea obsesiei lui Kovesi pentru arestări

245

În cuprinsul unei întâmpinări depuse de procuroarea Mihaela Iorga Moraru la Curtea de Apel București apare un mesaj incredibil. „I s-a reproșat dnei Moraru Iorga că denunțătorul ar fi putut fi reținut și că în timp ce unii iau denunțuri și nu fac nimic, alții se chinuie să aresteze”, apare în document.

Jurnaliștii de la Luju.ro scriu că amenințările au fost făcute chiar de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Aparent, arestarea în sine, în scop de intimidare, a unui martor denunțător la rândul sau denunțat, devenise un obiectiv în sine, și nu aflarea adevărului despre niște tranzacții suspecte sesizate chiar de către ONPPCSB.

Informația, mai spune sursa citată, fost confirmată de procuroarea Mihaela Iorga Moraru care ne-a mărturisit că afirmațiile Laurei Kovesi aveau legătură cu dosarul pentru care șefa DNA a cerut și a obținut acordul procurorilor din CSM că ședința Secției în care au fost revocați din DNA procurorii Iorga Moraru și Doru Țuluș să fie nepublică.

În cadrul întâmpinări este detaliat pe larg modul în care s-a ajuns în situația ca un denunț să atragă o revocare din funcție, dar și cum același denunț al lui Dinu Pescariu ar fi trebuit să atragă răspunderea procurorului șef Secție Marius Bulancea.

Din document reiese că procurorul Marius Bulancea este cel care i-ar fi solicitat Mihaelei Iorga Moraru, în 27.04.2017, să dispună disjungerea dosarului nr. 520/P/2015 unde se regăseau declarații ale lui Dinu Pescariu din 14.10.2015, disjungerea fiind solicitată în vederea formării unui nou dosar.

Mai exact, după ce a dispus Mihaelei Iorga Moraru să disjunga dosarul 520/P/2015, în aceeași zi, Marius Bulancea a înregistrat un alt dosar, respectiv dosarul nr. 202/P/2017, în care se regăseau denunțul formulat de Dinu Pescariu în 2015 însoțit de o completare la denunț, făcută după doi ani, prin „formular tipizat”.

Citește mai departe pe Luju.ro 

1 COMENTARIU

  1. Pai, doimnia sa ( si toti ceilalti ) a fost „pusa/numita ” si nu a castigat postul prin concurs de competenta profesionala . Pai cine a „pus-o/numit-o „… face parte din Sistemul lui Calul… pe Calul… pe Calul… calare ” (al lui ex Paunescu stiti Dvs… ) si nu a facut si nici nu va face altceva decat i se va „dicta ” ( de cine a pus-o/numit-o ) ce sa „faca ” … ptr ca NU POATE ALTFEL ! Pricepeti Dvs destul de bine si nu va mai faceti ca… BA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here