Decretele cu bucluc semnate de Ceaușescu! Consumcoop Telciu s-a folosit de respectivele documente să devină proprietară pe niște terenuri

327

Continuăm dezvăluirile cu privire la imobilele care au ajuns în patrimoniul Consumcoop Telciu, care atunci când și-a întabulat respectivele bunuri s-a folosit de două decrete prezidențiale semnate de Nicolae Ceaușescu în 1977, pe când se pregătea construirea complexului comercial din comună, dar și a imobilului de vizavi care are la parter spații comerciale, iar la etaj apartamente.

 

 

Așa cum arătam într-o ediție anterioară a Gazeta de Bistrița, aleșii locali din Telciu, dar și mare parte din populația comunei sunt foarte revoltați din cauza unor spații comerciale și apartamente care au fost în patrimoniu Consumcoop Telciu și care în timp s-au vândut bucată cu bucată, asta în condițiile în care respectiva persoană juridică stă foarte prost la capitolul bilanț financiar.

Astfel, administrația locală a descoperit că imobilele care au intrat în proprietatea cooperativei de consum în anii ’90, stau pe terenuri care au o situație juridică incertă, parte revendicate de foștii proprietari, iar parte ar fi în proprietatea statului. În plus, se pare că antecesoarea Consumcoop Telciu, dacă putem să îi spunem așa, respectiv Cooperativa de producție, achiziții și desfacerea mărfurilor Telciu – a ajuns proprietară pe terenul de sub clădire, din cauza unor erori ce datează din vremea regimului comunist.

Mai mult, după revoluție au fost întocmite și alte expertize topografice…


Citește mai multe detalii despre acest subiect în ediția tipărită a Gazetei de Bistrița.

1 COMENTARIU

  1. Ce s-a hotarat, asa va ramane in veci. Trebuiau cerute aceste restituiri la timpul potrivit nu acuma ! Vedeti zicala aia ca ” ce face un prost , nu mai desfac 100 de destepti ” ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here