Printre cele mai căutate cadouri „de casă nouă”, se numără seturile de farfurii. Esențiale în orice bucătărie, acestea au atât un rol practic, cât și unul estetic. Cu cât sunt mai frumos realizate, cu atât vor îmbogăți aspectul mesei tale și o vor face să pară desprinsă dintr-un decor de revistă. Dacă ești o fire care pune accent pe detalii și îți place să ai totul pregătit ca la carte pentru familie și musafiri, descoperă, în cele ce urmează, ce farfurii să achiziționezi pentru bucătăria ta!

Caută materiale rezistente

Înainte de a achiziționa cele mai frumoase farfurii pentru tine și familia ta, primul criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere este materialul din care acestea sunt confecționate. Durabilitatea, rezistența la utilizări multiple, rezistența la temperaturi ridicate, rezistența la lovituri si senzația la atingere sunt doar câteva dintre aspectele influențate de materialul din care sunt fabricate piesele. Poți opta pentru farfurii din porțelan, ceramică, opal, sticlă sau lut.

Alege dimensiunea potrivită

Un alt aspect care contează atunci când alegi cele mai potrivite farfurii pentru masă este dimensiunea lor. Farfuriile mari sunt potrivite pentru felurile principale, în timp ce farfuriile mici sunt destinate servirii aperitivelor și deserturilor. De asemenea, dimensiunea lor trebuie să se potrivească și cu dimensiunea mesei, astfel încât să se încadreze perfect în decor și, totodată, cu spațiul de depozitare pe care îl ai disponibil.

Ai în vedere utilizarea lor

Atunci când alegi farfurii pentru servirea meselor trebuie să ai în vedere și evenimentele la care le vei utiliza și cât de formale sau informale vor fi acestea. Este o diferență între a alege un set de farfurii pe care îl vei folosi zilnic împreună cu familia și a alege un set pentru petrecerea copiilor sau servirea musafirilor. Indicat este să ai cel puțin două seturi de farfurii diferite, astfel încât să acoperi mai multe nevoi. Caută modele simple și elegante, însă nu uita să adaugi și un strop de culoare pentru ca mesele alături de cei dragi să devină mai armonioase și mai primitoare.

Mizează pe simplitate

Criteriile ce țin de culoare, imprimeu și aspect țin de gusturile fiecăruia dintre noi. Însă dacă îți dorești o masă cu adevărat aspectuoasă, încearcă să nu o încarci prea tare. Alege farfurii simple, cu aspect minimalist, în culori precum alb, negru sau roșu, astfel încât să dai o notă de eleganță și rafinament spațiului în care mănânci. De asemenea, forme precum rotund, oval sau chiar pătrat sunt recomandate pentru a evita supraîncărcarea mesei și complicarea decorului. Filtrele de căutare disponibile pe pagina https://favi.ro/produse/categorie/farfurii te vor ajuta să găsești farfuriile mult visate, în funcție de stil, culoare, material, formă, preț și nu numai.

Stabilește un buget

Dacă vrei să achiziționezi un serviciu de masă care conține farfurii de calitate, e important să aloci un buget mai ridicat. Materialul din care sunt confecționate, cât și elementele decorative și brandul sunt cele care stabilesc nivelul prețului. Spre exemplu, seturile de farfurii din porțelan au prețuri mai ridicate comparativ cu celelalte, datorită calității și preciziei cu care au fost fabricate. Specialiștii în decorațiuni recomandă alocarea unui buget mai mare pentru farfurii pentru ca investiția să fie pe termen lung.

În alegerea celor mai potrivite farfurii pentru masa ta îți stă la dispoziție FAVI.ro, loc în care vei găsi modele diversificate la prețuri accesibile pentru bugetul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here